Olay, 22 Mayıs 2015 tarihinde Çorum’da meydana geldi. Üç kişi önce bir otomobili çalıp Ali N.’ye ait iş yerine gelerek, iş yerlerinin güvenlik kameralarını devre dışı bıraktı. Daha sonra kapıdaki asma kilidi levye ile kırıp içeriye girdi. Üç kafadar iş yerinden 4 adet laptop, 1 adet masaüstü bilgisayar, 1 kayıt cihazı, 1 modem,12 tablet,5 navigasyon cihazı, 280 adet cep telefonu alıp kaçtı. Şüphelilerden ikisi ortada delil bırakmak istemediklerinden hırsızlık yaptıkları iş yerini yakmak için geri döndüklerinde, bir diğeri ise kaza yaptığı için polis tarafından yakalandı.
Emniyet’teki ifadeleri alınan üç kişi önce adli kontrol çerçevesinde tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Daha sonra şüpheliler çaldıkları malzemeleri satmak isterken ikinci kez yakalanıp çıkarıldığı mahkemece tutuklanıp cezaevine konuldu.
3 kişi Çorum 4. Asliye Ceza Mahkemesi’nde karar duruşmasına çıktı. Sanıklar suçlarını kabul ettiklerini söyledi. Hâkim, 3 sanık hakkında “Bina içinde muhafaza altına alınmış olan eşyalara zarar verme, hırsızlık, iş yeri dokunulmazlığını ihlal” suçlarından önce her bir sanığa 8 yıl hapis, suçun gece işlendiğinden cezada artırım yapılarak her bir sanık için 12 yıl hapis cezası verdi. Duruşma hakimi sanıkların mahkemeye karşı saygılı olmalarını göz önünde bulundurarak iyi hal indirimi uyguladı ve sanıkların cezalarını 10 yıla indirdi.
Ayrıca sanıkların seçme ve seçilme haklarından yoksun bırakılmalarını istedi. Mahkeme hakimi, iş yeri dokunulmazlığını ihlal eden sanıklara 2 yıl hapis, sanıkların bu eylemi birden fazla kişiyle yaptıkları için de cezalarında bir kat artırım yaparak 4 yıl hapis, yine iyi hallerini göz önünde bulundurularak verdiği cezada indirime giderek 3 yıl 4 ay hapis, sanıkların mala zarar verme suçundan 1 yıl, ayrıca araç çalma, bina içinde hırsızlık kapsamında değerlendiren hakim sanıkların her birine ayrı ayrı 16 yıl 8 ay olmak üzere toplam 50 yıl hapis cezası verdi.
(Yusuf ÇINAR)
Editör: TE Bilisim