Anayasa değişikliği ve Referandum sürecinin sonuna yaklaşılan şu günlerde yaşanan tahliyelerin kamu vicdanını yaraladığını iddia eden Ertuğrul Onan, “Ülkemizi dinamitleyen ve ihanetle yüzleştiren FETÖ kalkışmasının ardından yapılan idari ve adli soruşturmalar ve incelemeler büyük ehemmiyet arz etmektedir. Bu konuda yapılan uygulamalar vatandaşlarımız tarafından yakından takip edilmekte, hassas süreç kamu vicdanınca da gözlenmektedir.” dedi.

MHP Merkez İlçe Başkanı Onan konuya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada şu görüşleri dile getirdi:

“İlimizde son günlerde yaşanan tahliyeler ve serbest bırakmalar vatandaşlarımızı şaşırtmış, kamu vicdanını yaralamıştır. FETÖ’nün sembol isimlerinin birer birer koyuverilmesi, elini kolunu sallayarak tahliye olması vatandaşlarımızı şaşırtmış, adalete olan güvenini sarsmıştır.

Mağdur olduğunu ifade eden kitleler bir yanda dururken, FETÖ’nün tepe kadroların salıverilmesi soruşturmaların selameti açısından hiç de iyi olmamış, vatandaşlar arasında huzursuzluğa, söylentilere ve adalete güvensizliğe sebep olmuştur.

Milletimiz 15 Temmuz’u bir yandan milli bir silkinme, milli bir uyanış, ihanete karşı duruş olarak nitelerken, FETÖ ile mücadelede böyle durumların yaşanması şok etkisi yaratmıştır.

Vatandaşlarımız, madem FETÖ elebaşları elini kolunu sallayarak aramızda dolaşacaktı, o zaman neden tankların önüne durduk demektedir. Madem FETÖ elebaşları serbest kalacaktı, o zaman neden mermilerin önüne göğsümüzü gerdik demektedir.

Madem FETÖ elebaşları hukuku çiğneyerek dışarı çıkacaktı, neden onlara biz aylardır ‘’hain’’ damgası vurduk demektedir. Çocuklarımız öğrensin diye okulların girişine neden ‘’15 Temmuz’’ panoları yaptık demektedir. Vatandaşlarımız günler boyu salalar eşliğinde vatan nöbeti tuttuk, hayrola ne oluyor, demektedir.

Referandum öncesi ‘sular mı bulandırılmaktadır?’ diye düşünmektedir.

İlimizde FETÖ elebaşlarının tahliyeleri vatandaşlarımızı rencide etmiş, moralini bozmuş ve adalete olan güvenini sarsmıştır. Bu tür yanlışlardan çabucak dönülmeli, adalete olan güven duygusu onarılmalıdır. Oyun oyamıyoruz, çok çetin günlerden geçiyoruz. Yarın çok geç olabilir. İhanetle sadakat arasındaki çizgiyi Türk Milleti net şekilde görmekte, adalet duygusunun tesisini arzu etmektedir.” (Ömür SOYTEMİZ)

Editör: TE Bilisim