TESK Genel Başkanı Palandöken, kırtasiye ürünleri satın alırken özellikle ithal ürünlerin menşeine ve markasına mutlaka dikkat edilmesi gerektiğini hatırlatarak, “Çocuklarınız için özenerek alacağınız ürünler onların sağlığını tehdit etmemelidir.” dedi.
Rengârenk ve süslenerek yapılan ürünlerin dış görüntüsüne kanılmamasını vurgulayan Palandöken, “Yarınlarımızın umudu çocuklarımızın sağlıklarını korumalıyız. Kullanacakları kırtasiye malzemelerinin ve formaların fiziksel değil, kimyasal içeriğine dikkat edin. Yollarda, eğreti tezgâhlarda satılan albenili kırtasiye malzemelerinden uzak durulmalıdır. Çocuklarımızın sağlığını hiçe sayıp sadece kendi ceplerini ve kazançlarını düşünen fırsatçıların ekmeğine yağ sürmeyin.” diye konuştu.

“KORSAN SERVİSLERE DİKKAT!”
TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken eğitim-öğretim sezonunun başlamasıyla birlikte okul çevrelerinde korsan servis araç işletmecilerinin çoğaldığına dikkat çekerek, “Çocuklarımızın daha güvenli bir eğitim-öğretim için mutlaka yardımcı personeli ve ilgili mesleki odaya kayıtlı olan 60 bin 799 servis araçlarından birinin tercih edilmesi doğru olacaktır. Korsan servislerin daha ucuz rakamlara taşıma tuzağına velilerimiz düşmesinler.” ifadelerini kullandı.

“KANTİNLER SIKI DENETLENMELİ”
Ayrıca okul kantinlerinde satılan gıdalara, velilerin ve okul yöneticilerinin çok dikkat etmesi gerektiğinin altını çizen Palandöken, “Evlatlarımızın sağlıklı beslenebilmesi için hijyen koşullarına dikkat eden esnaflarımızdan gıda ürünlerini temin edin. Seyyar olarak, açık tezgâhlarda sağlıksız ve denetimsiz olarak okul çevrelerinde satış yapan kişilerin mutlaka denetlenmesi ve bu satışların önüne geçilmesi gereklidir. Çocuklarımız da sağlıksız beslenme ve açıkta yapılan satışlar konusunda mutlaka bilgilendirilmelidir. Bu konuda okul yönetimi ve emniyet yetkililerimiz okul çevresinde gerekli tedbirleri almalıdır.” şeklinde konuştu.
(Recep SERBES)
Editör: TE Bilisim