Ankara’da Iraklı Türkmen inşaat işçileri ile işveren arasında yaşanan olaylar üzerinde çıkarılmak istenen çatışma çabasının Sakarya’da vahşi bir katliam ile sonuçlandığını ifade eden Murat İslam, ensar-muhacir ilişkisinin evsahibi-kiracı ilişkisi olmadığını dile getirdi.

Peygamber Efendimiz’in ensar ile muhacirler arasında bir ‘kardeşlik ilişkisi’ tesis ettiğini belirterek Türkiye göçmenler konusunda büyük özverilerde bulunduğunu ve millet olarak elinden gelen gayreti gösterdiğini hatırlatan Özgür-Der Başkanı İslam, “Ülkemizi karıştırmak isteyen küresel siyaset mühendislerinin tahrik etmeye çalıştığı bu konu Türkiye’nin zayıf karnı değil, gurur kaynağıdır. BM verilerine göre bugün dünyanın en fazla göçmen ağırlayan ülkesi Türkiye. Bu, bir insanlık testidir. Gözünün önünde denizlerde boğulan çocuklara yardım elini uzatmayan veya kendisine sığınmaya çalışan gariban insanları tel örgütlerle, köpek ve silahlarla karşılayan Avrupa ülkeleri maalesef bu testi geçememiştir. Suriye’den ve Irak’tan ülkemize sığınan insanlar büyük bir dram ve trajedi yaşamışlardır ve yaşadıkları sorun da daha bitmemiştir” dedi.

Türkiye’ye sığınan göçmenlerin yüzde 95’e yakın bölümünün kadın, çocuk ve yaşlı erkeklerden oluştuğunu ve ülkemizde karıştıkları asayiş olaylarının ise yüzde 1 gibi küçük oranlarda bulunduğunu söyleyen İslam, buna rağmen belli çevrelerin ırkçı propaganda ile bunu büyüttüğünü, sonucunda da üzücü olayların yaşandığını söyledi.

Murat İslam, Sakarya’da yaşanan vahşeti de kınayarak oynanan oyunların boşa çıkarılması için tüm kesimlere sağduyu çağrısında bulundu.

(Ömür SOYTEMİZ)

Editör: TE Bilisim