Sungurlu’da, bir gün içinde 40’ın üzerinde pozitif vaka tespit edildiğini, bu kişilerin ailelerine de test yapıldığında sayının artacağını belirten Şahiner, konuya ilişkin değerlendirmesini şöyle sürdürdü:
“Biz, iki ay önce giden Boğazkale Kaymakamı ve Sungurlu Kaymakam Vekili ile İlçe Sağlık Müdürü’nü uyardık. Dışarıdan gelen vatandaşlara test yapılması gerektiğini, bunu gerekirse Belediye olarak karşılayabileceğimizi söyledik. O zaman bize cevap olarak başarıdan bahsettiler. Şu an Sungurlu’da 2 bine yakın hasta izole durumda. Bunun neresi başarı? Oysa, salgını kontrol etmemiz mümkündü.”
Hastalara bile tahlil yapmayıp evlerine gönderdiklerini ifade eden Başkan Şahiner, “İlçe Sağlık Müdürü, test ve aşı için başvuran vatandaşları ve canla başla çalışan kendi personelini azarlamakla iş yaptığını sanıyor. Sağlık personeli de canından bezmiş durumda. Sungurlu’yu, insanlarını, köylerini iyi bilen, deneyimli ve yetkin doktorlarımız varken, siyaseten böylesine atamalar yapılması akıl ve mantıkla bağdaşmıyor.” dedi. 
Sungurlu Belediye Başkanı Abdulkadir Şahiner, açıklamasını şöyle tamamladı:
“Yetkilileri göreve çağırıyorum. 
Sungurlu’nun kaderiyle oynanmasına izin vermem. 
Gereğini yapıyorsanız yapın!
Yapmıyorsanız, her türlü girişimde bulunup gereğinin yapılmasını sağlamaya çalışacağım.” (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim