Vizyon olarak C grubundan B grubuna geçmeyi hedefleyen hastane yönetimi, misyonunu da buna göre belirleyerek, hizmet kalitesini her geçen gün arttırıyor.

Başhekim Osman Karakuş, C grubunda olan hastanenin B grubuna yükselmesi için yürüttüğü çalışmaları tamamladı. Uzun zamandır özveriyle çalışan Başhekim Karakuş, Sağlık Bakanlığı’ndan gelen raportör ve İl Sağlık Müdürü’nün bu husustaki geri bildirimini dikkate alarak yürüttüğü çalışmalarla hastanenin B gurubuna yükselmesi için tüm şartları yerine getirdi.

B grubuna yükselmesiyle hastaneye tahsis edilen kadro ve donanım artırılırken hizmet kalitesi de yükselecek. Çorum’un ilçeleri arasında donanım ve hekim açısından en iyi durumda olan Sungurlu Devlet Hastanesi B grubuna yükselerek bölgeye hitap edecek.

Sungurlu Devlet Hastanesi hem mekânsal hem de işlevsel olarak 2. basamak hastane olmayı hak ediyor. Gerekli desteğin sağlanmasıyla hastane C grubundan B grubuna yükselecek.

HASTANELER A,B,C,D,E ŞEKLİNDE SINIFLARA AYRILDI

Sağlık Bakanlığı, hastaneleri bina, fiziki koşullar, donanım ve tıbbi teknolojik ihtiyaçlar, sağlık insan gücü kriterlerine göre planlayarak, kaynakların dengeli dağılımını sağlamak adına, sağlık hizmet sunumunda bölge sağlık planlaması anlayışını benimsiyor.

Bakanlık, hastaneleri A,B,C,D,E şeklinde rollerine göre sınıflara ayırdı.

Sungurlu Devlet Hastanesinin bulunduğu C grubu hastaneler; “Güçlendirilmiş ilçelerde ve bu ilçe merkezleriyle irtibatlandırılmış ilçelerde faaliyet gösteren, bünyesinde 4 ana branşta uzman tabibin hizmet verdiği ve bunların en az ikisinde uzman tabip bulunan, 1. basamak yoğun bakım ve 1. seviye acil servis ünitesi bulunan yataklı tesisler.”

B grubu hastaneler; “İl merkezinde veya güçlendirilmiş ilçe merkezi konumunda olan ilçelerde faaliyet gösteren, 24 saat esasına dayalı dâhili branş acil ve cerrahi branş acil havuz nöbeti tutulabilen, bünyesinde 2. seviye acil servis ve 2. basamak yoğun bakım ünitesi bulunan kuruluşlar.” olarak belirlendi.

(Sungurlu Gazetesi)

Editör: TE Bilisim