Çorum Eczacı Odası Başkanı Süleyman Koca, bilimsel eczacılığın 176. yılı, 14 Mayıs Eczacılık Günü ve Eczacılık Haftası’nın ilimizde de çeşitli etkinliklerle kutlanacağını dile getirdi.
Çorum’da 11-17 Mayıs tarihleri arasında kutlanacak olan Eczacı Haftası nedeniyle bir mesaj yayınlayan Oda Başkanı Süleyman Koca, vatandaşa bazı uyarılarda bulunarak ilaç kullanırken komşuların veya tanıdıkların tavsiyelerinin yerine doktor ile eczacıların dinlenmesi gerektiğini bildirdi.
Eczacıların sağlık sisteminin giriş kapısı ve son halkası olduğunu belirterek bu yıl 11-17 Mayıs tarihlerinde kutlanacak hafta nedeniyle vatandaşa uyarıda bulunan Oda Başkanı Koca, ilacın sadece eczaneden alınması, evdeki ağrı kesicilerin gelişigüzel kullanılmaması, internet veya eczane dışından ilaç alanların sağlıklarıyla oynadığını bildirdi.
Ağrıların hafife alınmaması ve her ağrının bir hastalığın habercisi olabileceğini hatırlatan Koca, “İlaçlarınızı aynen belirtildiği gibi, tam ve zamanında kullanın! İlacın doğru kullanmadığında tedavi edici özelliğini kaybedebileceğini aklınızdan çıkartmayın. İlaç sadece eczaneden ve eczacı danışmanlığında alınır.Eczacınız ücretsiz olarak bu hizmeti size vermek için, eczanesinde sizi bekliyor. Sağlığınız için; ilacınızı, güzelliğiniz için saç ve cilt bakım ürünlerini; güvenliğiniz için bitkisel destek ürünlerini eczacınıza danışın” diye konuştu.
Eczacılık Haftası kapsamında yarın 09.30’da Çorum Eczacı Odası’nda geri Ödeme Koşulları, SUT ve protokol konulu SGK panelinin yapılacağını, saat 10.45’de Hastane Eczacılığı ile ilgili Ecz. F. Duygu Bodrumlu’nun saat 11.30’da ise TEB Genel Sekreteri Uzm. Ecz. Harun Kızılay’ın sunum yapacağını anlatan Koca, aynı gün ve 13 Mayıs günü 20.00-23.00 saatleri arasında Anitta Otel’de ödüllü Bowling, Tavla, Dart, Kareoke ile Kaşıkta Yumurta Taşıma oyunu oynanacağını kaydetti.
Eczacılık Haftası’nın açılışının 14 Mayıs Perşembe günü saat 09.30’da Vali Ahmet Kara’yı ziyaret edeceklerini, saat 11.00’de Atatürk Anıtı’na çelenk sunularak saygı duruşunda bulunulacağını ve saat 12.00’de ise odada basın açıklaması yaparak geleneksel döner-ayran ikramında bulunacaklarını söyleyen Süleyman Koca, saat 13.00’de ise Akılcı İlaç Kullanımı Projesi raporunun sunularak akılcı ilaç kullanımı eğitimi veren eczacılara şükran belgesi vereceklerini bildirdi.
Aynı gün saat 20.00’de Anitta Otel’de Grup Rose ve Solist Güneş’in katılımıyla geleneksel Eczacılık Balosu’nun yapılacağını, burada plaket töreni ve turnuva birincilerine ödüllerinin verileceğini anlatan Oda Başkanı Koca, Akılcı İlaç Kullanımı Temalı ödüllü afiş yarışması ödül töreninin ise 18 Mayıs günü saat 14.00’de Buhara Kültür Merkezi Konferans Salonu’nda yapılacağını bildirdi. Koca konuşmaların yapılacağı törende ayrıca Buharaevler Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerince “Pamuk Prenses ve 7 Cüceler” tiyatro oyunu ile müzik dinletisinin gerçekleştirileceğini kaydetti.
Editör: TE Bilisim