Çorum milletvekillerinin verilen desteğe rağmen üzerlerine düşen görevi yerine getiremediğini ifade eden Günaydın, bu vekillerin aldığı maaşın bile vebal altında olduğunu kaydetti.
Gözlerinin çözüm süreci adı altında üniversitelerin asayişini PKK örgütüne bırakan AKP’nin üzerinde olduğunu söyleyen Günaydın, PKK’lılar tarafından şehit edilen Fırat Çakıroğlu’nun kanının asla yerde kalmayacağını ve bunun bilinmesi gerektiğini anlattı.
Uludere’de kaçakçılık yolunda yanlışlıkla öldürülenlere terör örgütü sahip çıkar çıkmaz özürler dileyen, tazminat ödeyen AKP’nin, katledilen ülkücü olduğunda sessizliğe gömüldüğünü ifade eden Şükrü Günaydın, “Seçim arifesinde ateşkes ilan eden İmralı canisine seçimden sonra hangi diyetlerin ödeneğini hep birlikte göreceğiz.30 bin kişinin katilini bir sonraki dönem milletvekili olarak görürseniz şaşırmayın. Ama kimse unutmasın ki aziz milletimizin tarihiyle talihiyle ve kaderiyle oynayanlar er veya geç bu milletle yüzleşmek zorunda kalmışlardır. Bu tarih boyu böyle oluştur bundan sonrada böyle olacaktır” dedi.
AKP’de paket sevdasının hiç bitmediğini şimdi de bir iç güvenlik paketi ortaya atıldığını belirten Günaydın, bu pakette sağlamların yanında çürüklerin de verilerek millete dayatma yapılmak istendiğini anlattı.
Şimdi iç güvenlik paketinde sadece bonzai ve molotof kokteyli varmış gibi gösterildiğini kaydeden Günaydın, paket içerisinde 21 madde bulunduğunu, bunların içinde de valilere hakim ve savcıların görevlerinin verilmesi, kolluk kuvvetlerine de silah kullanma ve gözaltı yetkisi verilmeye çalışıldığını söyledi.
13 yıldır konuşulan havaalanının boş çıktığını, üniversitenin içinin boş olduğunu demiryolunun ise alakasının çıkmadığını vurgulayan Şükrü Günaydın, sanayi için çok önemli olan teşvikin de uzak tutulduğunu ifade etti.
Günaydın, “Karayollarında Samsun’a, ormanda Amasya’ya, tapu ve kadastroda Yozgat’a, vergi mahkemelerinde Kırıkkale’ye, maden tetkik aramada Sivas’a, DSİ de Ankara’ya bağlandık.
Ya Allah aşkına elinize bir Türkiye haritası alın ve Çorum’a bakın!
İç Anadolu’yu Karadeniz’e bağlayan ana arterin tam ortasında ve saydığımız illerin tam göbeğinde duruyor. Yani harita bile bu saydığımız yerlerin merkezi Çorum diye bağırıyor.
Çorumlunun verdiği rekor desteğe rağmen vekillerimiz TBMM’de ne iş yapıyorlar? Emin olun aldıkları maaş bile vebal altındadır. Ve bunlar mahşerde mutlaka hesap vereceklerdir” diye konuştu.
(Erkan BAYATLI)
Editör: TE Bilisim