Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, 2023 yılına kadar Çorum ile Amasya arasına yeni bir havaalanı yapılacağına inandığını söyledi.
Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, 50'den fazla sivil toplum kuruluşu temsilcisi (STK) ile Buhara Kültür Merkezi'nde bir araya geldi. Belediye Başkan Yardımcıları Zeki Gül, Ahmet Yabacıoğlu ve Alper Zahir'in de hazır bulunduğu toplantıda Başkan Külcü, STK temsilcilerinin sorularını yanıtladı. Külcü, toplantıya katılan tüm misafirlerine duyarlılıkları nedeniyle teşekkür etti.
Toplantıda en dikkat çeken konu, Merzifon Havaalanı’na Çorum isminin eklenip eklenmeyeceği oldu. Birkaç ay önce Amasya'da yapılan bir toplantıda Başbakan Ahmet Davutoğlu ile bu konuyu konuştuklarını, Davutoğlu'nun da "O zaman havaalanının adınızı ÇAM Havaalanı koyalım. Yani Çorum-Amasya-Merzifon Havaalanı" dediğini hatırlatan Külcü, Başbakan Davutoğlu'nun 20 Mayıs Çarşamba günü Çorum'a geleceğini anımsatarak, "Bu konuyu Sayın Başbakanımıza tekrar arz edeceğiz” dedi.
2023 yılına kadar Çorum ile Amasya arasında yeni bir havaalanı yapılacağına inandığını açıklayan Başkan Külcü, "En küçük bir havaalanı 80-100 trilyona yapılıyor. Yıllarca Çorumluları havaalanı yapıyoruz diye oyaladılar. Bizim belediye olarak harcadığımız para kimin parası, devletin parası kimin parası. Tüyü bitmemiş yetimin parası bunlar. Popülizm yapmanın ne anlamı var. Amasya ile Çorum'un yolcusu bir uçak dolduruyor. Çorum ile Amasya arasında yapılması muhtemel havaalanının doğru olacağı düşüncesindeyim” dedi.
İnsani Değerler Platformu sözcüsü Seyfettin Zengin de STK’lar adına yaptığı konuşmada Belediye Başkanı Muzaffer Külcü’nün STK’lara önem veren bir belediye başkanı olduğunu, STK’lara önemli katkılar sağladığını vurgulayarak Başkan Külcü’ye teşekkür etti.



(Belediye Basın Birimi)
Editör: TE Bilisim