Yarışmasının ilk aşaması olan bölge elemeleri 2-3 Mayıs 2015 tarihlerinde yedi coğrafi bölgede eş zamanlı olarak yapılacak. Çorum Barosu’nun da Sinop’un evsahipliğindeki Karadeniz Bölgesi elemelerinde yer aldığı yarışmada ülkenin yedi bölgesinde, aynı gün ve aynı saatlerde, 47 Baroya kayıtlı stajyer avukatlar, aynı “olay metni” üzerinden yapacakları iddia ve savunma ile yarışacaklar.
47 baroya kayıtlı stajyerin oluşturdukları takımlar çekecekleri kura sonucuna göre iddia veya savunma yapacak. Yargıç masasına oturan jüri üyeleri ise puan verecek. Eş zamanlı yapılacak yarışmanın ilk gününde yarı finale kalan takımlar belirlenirken, ikinci gün, bölge birincileri tespit edilecek. Bölgelerde birinci olan takımlar, 17-18 Ekim 2015 tarihlerinde Ankara’da gerçekleştirilecek final yarışmasında, yeni bir olay metni üzerinden yapacakları iddia ve savunma ile ilk üç dereceye girme mücadelesi verecek.
Çorum Baro Başkanı Av. Altan Akpınar yaptığı açıklamada “Yargının kurucu unsuru olan savunmanın temsilcisi avukatı, diğer kurucu unsurlar karar ve sav temsilcileri olan hakim ve savcı ile birlikte, hukuka ve etik kurallara uygun olarak gerçekleştirecekleri yargılama faaliyetine ve duruşmaya hazırlamayı amaçlayan yarışma ile mesleki dayanışmanın da temelleri atılacak. Bu yıl ikincisi gerçekleştirilecek olan yarışmaya Çorum, Sinop’ta katılacak. Yarışmada Karadeniz Bölgesi’nden Çorum, Amasya, Giresun, Kastamonu, Ordu, Samsun, Tokat, Trabzon, Sinop ve Zonguldak olmak üzere 10 Baronun Stajyer avukatları katılacak” diye konuştu.
(Volkan SINAYUÇ)
Editör: TE Bilisim