İHH MotoBosna ekibi Kenan Sofuoğlu’nun açıklamalarının ardından İstanbul Fatih Camii’nden Bosna’ya doğru harekete geçti.İHH İnsani Yardım Vakfı’nın organizasyonundaki İHH-MotoBosna ekibi, Srebrenitsa katliamının yıldönümü sebebiyle Bosna Hersek’e motosiklet konvoyu başlattı. Çorum İHH Başkanı Selim Özkabakç’ya ait olan MotoBosna projesinin organizasyonunu İHH Genel Merkez düzenledi. Motosikletiyle organizasyona katılan Çorum İHH Başkanı Selim Özkabakçı yaklaşık on gün sürecek olan MotoBosna Motosiklet konvoyunda ekip lideri olarak görev yapacak.

Dünya Motosiklet Şampiyonu Kenan Sofuoğlu ile birlikte start alan İHH-MotoBosna ekibi, Cuma namazı sonrasında İstanbul Fatih Camii’nde yaptığı basın açıklamasının ardından Edirne’ye doğru yola koyuldu. Kenan Sofuoğlu’nun yanı sıra Gençlik ve Spor Bakanlığı ile PTT Genel Müdürlüğü’nün de desteklediği İHH-Moto-Bosna Motosiklet konvoyu, Yunanistan ve Makedonya üzerinden Kosova’ya, oradan da Bosna Hersek’e geçecek. Saray Bosna’da konaklayacak olan MOTOBOSNA ekibi daha sonra katliamın yıldönümünde Srebrenitsa’da olacak.

Konu ile ilgili yapılan açıklamada “Balkanlarda yaşanmış çok büyük bir katliamı anma etkinliklerine MotoBosna ekibimizle inşallah yola çıkıyoruz. 25 yıl önce Birleşmiş Milletlerin sözde korumasına aldığı ancak 9 bin insanın buna rağmen vahşice katledildiği bir katliamdan söz ediyoruz. Her yıl olduğu gibi bu yılda bu katliamı anmak dünyada yeni katliamlar yaşanmasın diye kamuoyunun vicdanını yansıtmak için bu etkinliği düzenledik. Düzenlediğimiz motosiklet konvoyu ile komşu ülke Suriye’de yaşanan insanlık dramına da dikkat çekmek istiyoruz” denildi.

MotoBosna ekibi, yıllar önce Srebrenitsa’da katledilen ve cenazeleri yeni bulunan 25 insanında cenaze namazına da iştirak edecek.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim