Kısa adı DEBK olan Dünya E-Basın Konseyi Birliği Başkanı Hasan Taşkın, Hitit Üniversitesi tarafından düzenlenen “Sosyal Medya, Algı Operasyonları ve İstihbarat” konulu seminere konuşmacı olarak katıldı.
Rektörlük Konferans Salonu’nda önceki gün gerçekleştirilen etkinliği Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan’ın yanı sıra çok sayıda öğretim üyesi ve akademisyen izledi.
Hâlen Akit TV’de “Tam Zamanı” isimli programın yapımcılığını ve sunuculuğunu da sürdüren Hasan Taşkın, 2014 yılında kendisinin kurduğu Dünya E-Basın Konseyi Birliği’nin Bakanlar Kurulu Kararnamesi ile faaliyete başladığını anımsattı.
Facebook ve Twitter gibi sosyal medya platformlarının CIA tarafından kurdurulduğunu iddia eden Hasan Taşkın, “Sosyal medya, kesinlikle bir CIA projesidir. Üstelik bu platformlardaki profil ve kişisel hesaplar CIA’in yanı sıra dünyadaki tüm istihbarat örgütleri tarafından da izlenip, sıkı sıkıya kontrol edilmektedir.” dedi.
Sosyal medya alışkanlığının, aile ilişkilerini öldürdüğüne dikkat çeken Taşkın, “Korkarım ileriki zamanlarda düğün ve cenaze törenlerine de katılmayı bırakıp, iyi dilek ve üzüntülerimizi sosyal medya üzerinden ileteceğiz.” ifadesini kullandı.



(Recep SERBES)
Editör: TE Bilisim