Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan tören Ticaret ve Sanayi Odası Fuar Kompleksi’nde gerçekleştirildi.

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Başkan Yardımcısı Zeki Gül, KOSGEB KOBİ Uzmanı Gökhan Yürürer ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Çorum İl Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Elvan Can Çabuk’un ve çok sayıda akademisyenin de katıldığı törenin açış konuşmasını Sosyal bilimler Meslek Yüksekokulu 1.’si Ulaştırma Hizmetleri Bölümü Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği Programı öğrencisi Abdulsamet Kurnaz yaptı.

Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Zekeriya Işık da yaptığı konuşmada kendilerine emanet edilen öğrencilere bir aile sıcaklığı ile yaklaştıklarını dile getirdi. Dünyanın değişen dengesine karşı donanımlı gençler yetiştirme gayreti içinde olduklarını belirten Işık, bilim. Sanayi ve işgücünü harmanlayarak öğrencilere reel sektörün tecrübelerini de aktardıklarını söyledi.

Törende konuşan Belediye Başkanı Muzaffer Külcü de konuşmasında öğrencilerin hayatın bundan sonraki evresinde daha faydalı çalışmalarda bulunması gerektiğini kaydetti. Öğrencilerin şu ana kadar kendisi için mücadele ettiğini bundan sonra ise ailesi ve arkadaşları için daha ili bir gelecek uğruna çalışmalarını sürdüreceklerini belirten Başkan Külcü, ülkenin de sanayi ve ekonomide güçlü olması için herkesin elinden geleni yapması gerektiğini vurguladı.

Yapılan konuşmaların ardından dereceye giren öğrencilere mezuniyet belgesi ve plaketleri verildi. Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu birincisi Abdulsamet Kurnaz, ikinci Mustafa Tahsin Ertürk ve üçüncü Aşur Kaya’ya mezuniyet belge ve plaketleri Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Zekeriya Işık, Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü ve Başkan Yardımcısı Zeki Gül birlikte verdi.

Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Muhasebe ve Vergi Uygulamaları Programı’nda ilk üçe girme başarısını gösteren program birincisi Mustafa Tahsin Ertürk, ikinci Ayten Şimşek ve üçüncü Ozan Kara, Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu İşletme Programı’nda dereceye giren birinci Ayşe Akyar, ikinci Mergül Acinik ve üçüncü Buse Aksakal, Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Pazarlama Programı’nda dereceye giren birinci Emre Şahin, ikinci Murat Eğri ve üçüncü Tayfun Kılıç, Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Büro Yönetimi ve Sekreterlik Programı’nda ilk üçe girme başarısı gösteren program birincisi Kübra Aydın, ikinci Nevim Çevik ve üçüncü Arzu Kılıç, Bankacılık ve Sigortacılık Programı’nda ilk üçe giren program birincisi Aşur Kaya, ikinci Göknur Körpınar ve üçüncü Duygu Altun, Turizm ve Otel İşletmeciliği Programı’nda ilk üçe girme başarısı gösteren program birincisi Nazime Aralıklı, ikinci Damla Özyılmaz ve üçüncü Berkay Gökgöz, Sivil Hava Ulaştırma Hizmetleri Programı’nda ilk üçe girme başarısını gösteren program birincisi Abdulsamet Kurnaz, ikincisi Ece Nur Özkul ve üçüncüsü Ceyda Nur Topak’amezuniyet belge ve plaketlerini Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Zekeriya Işık, Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü ve Başkan Yardımcısı Zeki Gül verdi

Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu tarafından bu yıl ikincisi gerçekleştirilen 10’da 10 Projesi kapsamında kamu Destek Buluşmaları ve Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi etkinliklerine sağladığı katkı sebebiyle Öğr. Gör. Fatih Şanöz’e Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü tarafından plaket verilirken KOSGEB Çorum Müdürlüğü tarafından verilen Girişimcilik dersini başarı ile tamamlayan öğrencilere de “Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi” katılım belgeleri, KOSGEB KOBİ uzmanı Gökhan Yürürer ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Çorum İl Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Elvan Can Çabuk tarafından verildi.

Mezuniyet töreninde ayrıca Ulusal Aşçılar ve Pastacılar Şampiyonasında gümüş madalya almaya hak kazanan Elif Gökçe’ye de madalyası ve belgesini de Belediye Başkanı Muzaffer Külcü verdi.

Dereceye giren öğrencilere belge ve plaket takdiminden sonra, Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulunda bu yıl mezun olan yaklaşık 400 öğrenciye, akademisyenler tarafından mezuniyet belgeleri verildi. Diplomalarını alan öğrenciler hep birlikte keplerini havaya fırlatarak mezun olmanın sevincini yaşadı.

(Erkan BAYATLI)

Editör: TE Bilisim