Sorkoğlan köyündeki cemevi için bir açılış töreni düzenlendi. Törene Mecitözü Kaymakamı Ahmet Demirci, Mecitözü Belediye Başkanı Ünal Yavuz, İlçe Emniyet Amiri Emin Saykan, İlçe Jandarma Garnizon Komutanı Yüzbaşı Raşit Seçen, Çorum Mecitözü İlçe Müftüsü Ahmet Yıldız, Hacı Bektaş Anadolu Kültür Vakfı Çorum Şube Başkanı Nurettin Aksoy, Köy Muhtarı Selahattin Atak, Sorkoglan Köyü Dernek Başkanı Güngör Atak, gazeteci Ayhan Aykanat ve köy halkı katıldı.
Cemevi açılışında konuşan köy muhtarı Selahattin Atak, cemevinin yapımına katkı sağlayanlara teşekkür etti.
Mecitözü Kaymakamı Ahmet Demirci de konuşmasında köylerde kapanan okulların binalarının atıl durumda kaldığını belirterek, Sorkoğlan köyünde kapanan okul binasının anlamlı bir şekilde yeniden hizmet vermeye başlamasının sevindirici olduğunu dile getirdi. Yapılan konuşmaların ardından Nurettin Aksoy dede tarafından dua okundu devamında ise açılış kurdelesi kesilerek, lokma ikram edildi.
Açılışı yapılan Sorkoğlan köyü cemevinin bahçesinde kullanılmak üzere İl Genel Meclisi Başkanı Halil İbrahim Kaya çocuk oyun gurubu, Mecitözü Belediye Başkanı Ünal Yavuz ise oturma gurubu sözü verirken, İlçe Kaymakamı Ahmet Demirci ise Atatürk büstü ve kaidesinin kaymakamlık tarafından yaptırılacağını ifade etti.
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim