Türk-İş, DİSK ve KESK’e bağlı sendikaların şube başkanları ve il temsilcileri ortak bir basın toplantısıyla Çorum halkını 1 Mayıs kutlamalarına davet ettiler.
Şeker-İş İl Temsilciliği’nde düzenlenen basın toplantısına Türk-İş İl Temsilcisi Sefer Kahraman, KESK Çorum Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü ve Tüm Bel-Sen Çorum Şube Başkanı Nevzat Veldet ve DİSK’e bağlı Emekli-Sen Çorum Şube Başkanı Ömer Sözüdoğru başta olmak üzere her üç sendikadan temsilciler katıldı.
İlk olarak söz alan Türk-İş İl Temsilcisi Sefer Kahraman, her yıl olduğu gibi Saat Kulesi önünden başlayacak olan Çorum’daki 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamalarının Abide Meydanı’ndaki mitingle devam edeceğini anımsattı. Sefer Kahraman, emeğin ve emekçinin yanında olan herkese, 1 Mayıs kutlamalarına katılmaları yönünde çağrı yaptı.
Ardından mikrofona gelen KESK Çorum Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Nevzat Veldet, insanca bir yaşam ve özgür bir dünya kurulana dek her 1 Mayıs’ta mücadele edeceklerini belirterek, “Sınıfsız ve sömürüsüz bir dünya için yürüttüğümüz mücadelemizde tüm emekçilerle birlikte alanlardayız. Savaşların olmadığı, emeğin sömürülmediği, insanların özgürce ve kardeşçe yaşadığı bir dünyaya olan inancımızı alanlarda haykırıyoruz. Irkçı, gerici sermaye düzenine dur demek için 1 Mayıs’ta tüm emekçileri ve emek dostlarını mücadeleye çağırıyoruz.” diye konuştu.
Son olarak görüşlerini aktaran DİSK’e bağlı Emekli-Sen Çorum Şube Başkanı Ömer Sözüdoğru da 1 Mayıs kutlamalarına yüksek bir katılım sağlanması amacıyla Türk-İş, DİSK ve KESK sendikaları olarak ekmek, barış ve özgürlük için bir araya geldiklerini belirterek, “Biz insana yakışır koşullarda çalışmak ve yaşamak istiyoruz.Biz sosyal adalet, eşitlik ve refah istiyoruz. Tüm çalışanlar için insan onuruna yaraşır yaşama koşulları ve sendikal haklar istiyoruz.” dedi.
(Recep SERBES)
Editör: TE Bilisim