Sekiz hafta süresince akşamları ve hafta sonu devam eden kurs, okulun bilgisayar laboratuvarında Makine Teknolojisi Alan Şefi Recep Seyis tarafından verildi.

Solidworks’un üç boyutlu tasarım programı olduğunu belirten Recep Seyis, yenilikçi, kullanımı kolay, Windows'a özel üç boyutlu bir tasarım olan SolidWorks’un her türlü makine, tesis, ürün tasarımında kullanıcıya Windows’un kolaylıklarını kullanarak hızlı bir şekilde çizim yapmasına imkan tanıdığını dile getirdi. Seyis, komutlarının ve kullanıcı ara yüzlerinin kolay ve anlaşılır olmasının, parçaların montajlaşması ve teknik resimlerinin hızlı ve pratik olarak elde edilmesinden dolayı popülerliğinin ve dünyadaki kullanıcı sayısı her geçen gün arttığını anlattı.

Okulda Çorum OSB çalışanlarına yönelik daha önce Autocad ve CAD/CAM kurslarının verildiğini belirten Okul Müdürü Ramazan Yiğitoğlu da, talep gelmesi halinde inventör, kaynakçılık vb. kurslar da verilebileceğini kaydetti. Yapılan açıklamaların ardından eğitim gören 12 kursiyere sertifikaları Okul Müdürü Ramazan Yiğitoğlu tarafından verildi.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim