Düğün coşkusunu yaşamak, elbette çok güzel ve herkesin hakkı. Yeri gelince mutlulukları, gerektiğinde de acıları paylaşmak, millet olarak en güzel hasletimiz zaten.

Ne var ki, eğlenirken de, coşarken de, yas tutarken de, çevreyi rahatsız etmemek en temel sorumluluktur. Sokak düğünlerindeki ve asker uğurlama konvoylarındaki aşırılıklar, giderek insanları çileden çıkarır hale geldi.

Özellikle sokak düğünleri ile ilgili şikayetlerini gazetemize ulaştıran yurttaşlar, geçmişteki Çorum düğünlerini hatırlatarak, “Sadece yakın çevrede duyulacak şekilde, düğün evinin önünde ince saz çalar, kimseyi rahatsız etmeden eğlenilir, coşku yaşanırdı” ifadesini kullanıyorlar.

Şikayetlerini şöyle sürdürüyorlar: “Şimdi ise, bütün bir semt, geç saatlere kadar gürültü kirliliğine tahammül etmek zorunda kalıyor. Hasta var, yaşlı var, çocuk var, erken kalkacak insanlar var…Her mahallede düğün yapılabilecek uygun alanlar belirlenerek, buna bir çözüm getirilebilir. Makul kurallar ve yaptırımlar belirlenebilir.” (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim