Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası etkinlikleri kapsamında merkeze bağlı Soğuksu Köyü'nde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıf Hatıra Ormanı oluşturuldu. Orman Haftası etkinlikleri kapsamında geniş bir katılımın sağlandığı programda 200 dekar alanda 18 bin 200 adet ceviz, badem, sedir, akasya, karaçam ve mahlep fidanının dikimi gerçekleştirildi.
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan etkinliğe Vali Ahmet Kara, İl Jandarma ve Garnizon Komutanı J. Kd. Alb. Ahmet Çelik, Vali Yardımcıları Adem Saçan, Haldun Aksalman, İl Emniyet Müdürü Murat Kolcu, İl Müftüsü Dr. Ahmet Akın, İl Defterdarı Ali Sormaz, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ömer Arslan, İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük, İl Sağlık Müdürü Dr. İsmail Yücel, Halk Sağlığı Müdürü Dr. Ahmet Barış, Çorum Orman İşletme Müdürü Orhan Çatalçam, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Seyitahmet Sancak, İl Kültür ve Turizm Müdürü Ali Özüdoğru, SGK İl Müdürü Duran Cesur, Aile ve Sosyal Politikalar Müdürü Ali Dinçer, İş-Kur Müdür Vekili Zeki Karaman, Valilik Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Mehmet Çelik, İl Planlama ve Koordinasyon Müdürü Ali Kılınçarslan, Şoförler ve Nakliyeciler Odası Başkanı Tahsin Şahin, bazı kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler, köy halkı ve Orman İşletme Müdürlüğü personeli katıldı.
Çorum Orman İşletme Müdürü Orhan Çatalçam’ın konuşma yaptığı etkinlikte 23 Nisan Ortaokulu 7. sınıf öğrencisi Müleyke Betül Türcan, Aşık Veysel'in “Orman” adlı şiirini okurken, daha sonra fidan dikimine geçildi. Tören katılımcılara yemek ikramıyla son buldu. Öte yandan törende jandarma ekiplerinin geniş güvenlik önlemleri dikkat çekti.
Orman İşletme Müdürü Çatalçam, ormanların ekonomik değerinin yanında, erozyonu önlemesi ve oksijen kaynağı olması nedeniyle insan yaşamı için hayati önem taşıdığını belirterek “Orman Genel Müdürlüğümüzce ilimizde 2015 yılında toplam 41 bin 422 dekar alanda ağaçlandırma ve erozyon kontrol çalışması yapıldığını ve 3 milyon fidan toprakla buluşturuldu. İlimizde 2002 ile 2015 yılı arasında ormanlık alanda yüzde 17 artış olmuştur. Bugün ise Çorum’un yüzde 33’ü ormanlar ile kaplıdır. Bu oran yüzde 27 olan Türkiye ortalamasının üzerindedir” dedi.
Vali Ahmet Kara ise fidan dikiminde yaptığı açıklamada ülkemizin çölleşmediğini, son yıllarda yeşil oranında artış yaşandığını ve ülkenin giderek yeşillendiğini bildirdi. Ormanların bir milletin zenginlik kaynağı olduğunu, onları koruyarak yeni yeşil alanlarının oluşturulmasının herkesin görevi olduğunu ve doğanın sadece insanlardan oluşmadığını söyleyen Vali Kara, bitki ve hayvanların da oksijen kaynağı olan ormanların gelecek nesillere aktarılması gerektiğini açıkladı.










(Volkan SINAYUÇ)
Editör: TE Bilisim