Slovenya Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Karl Victor Erjavec ilk olarak Başbakan Binali Yıldırım’ı Çankaya Köşkü’nde ziyaret etti.

Ziyarette; Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile birlikte AK Parti Çorum Milletvekili Slovenya Dostluk Grubu Başkanı Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt da hazır bulundu.

Daha sonra Ceritoğlu, Slovenya Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Karl Victor Erjavec'in TBMM Başkanı İsmail Kahraman’ı ziyaretinde Slovenya Dostluk Grubu Başkanı olarak kendisine eşlik etti.

Divan salonunda yapılan görüşmede Kahraman'ın Erjavec ve beraberindekilere ziyaretlerinden dolayı teşekkür ettiğini kaydeden Ceritoğlu, “Erjavec ise Türkiye'nin Slovenya'nın bağımsızlığını 25 yıl önce tanıdığını hatırlattı ve Türkiye'ye saygı duyduklarını bunun içinde iki ülkenin stratejik ortak olduğunu ve parlamenterler arasındaki işbirliğini güçlendirmek istediklerini söyledi" dedi.

Slovenya Dostluk Grubu Başkanı Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt, Slovenya Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Karl Victor Erjavec ile birlikte Ankara’da Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç’ın başkanlığında yapılan Türkiye- Slovenya Karma Ekonomik Komisyonu 7.Dönem toplantısına katıldı.

Slovenya ile ilişkilerin geliştirilmeye çalışıldığını ifade eden Ceritoğlu, Türkiye ve Slovenya'nın siyasi ve ekonomik ilişkilerini güçlendirmek için yoğun çaba harcayan iki ülke olduğu söyledi.

Slovenya'nın 2 milyonluk nüfusu, yaklaşık 50 milyar dolar gayrı safi milli hasılası ve 60 milyar doları aşan ticaret hacmiyle bölgesinin en istikrarlı ve gelişen ülkelerinden birisi olduğuna vurgu yapan Ceritoğlu, her konuda Türkiye’nin özel önem verdiği bir ülke olduğunu dile getirdi.

KEK toplantısının iki ülke arasındaki iş birliğini somut adımlara dönüştürecek önemli bir platform olması nedeniyle ayrı bir öneme sahip olduğunu belirten Ceritoğlu, "KEK toplantısı çerçevesinde, ikili ticari ilişkiler, enerji, ulaştırma, turizm, sağlık, çevre ve şehircilik, orman ve su işleri, KOBİ’ler, bilim, sanayi ve teknoloji, gençlik ve spor, standardizasyon gibi pek çok çeşitli konu ele alınmıştır" dedi.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim