Mobilya ve İç Mekân Teknolojisi Alanı, Bilişim Teknolojisi Alanı, Elektrik Elektronik Alanı, Makine Teknolojisi Alanı, Motor Teknolojisi Alanı ve Tesisat Teknolojisi Alanı öğrencilerinin katıldığı yarışmada, dereceye giren öğrencilere gram altın hediye edildi.
Saygı duruşunda bulunulması, İstiklal Marşı’nın okunması ve Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan program, Okul Müdürü İbrahim Ayaz ve İl Müftüsü Mehmet Aşık’ın selamlama konuşması ile devam etti.
Günün anlam ve önemi ile ilgili kısa bir konuşma yapan İl Müftüsü Mehmet Aşık, “Dünyada mutlu ve huzurlu olmanın tek yolu Allah’ın Resulü Hz. Muhammed (SAV) efendimizin hayatını öğrenmek ve öğrendiklerimizi de yaşamımızda uygulamaktan geçer. Bu toplumda birlikte yaşamamız için ortak noktada buluşmamız gerekiyor. Ortak noktamız ise, İslam’dır, Kur’an’dır, Hz. Peygamber’dir. Bizler kardeşiz ve aramızda ırk, renk, mezhep üstünlüğü olamaz” dedi.
Protokol konuşmalarının ardından, yarışmaya geçildi. Öğrencilere, Hz. Muhammed’in (s.a.v.) hayatı ile ilgili 20 soru yöneltildi. Siyer-i Nebi bilgi yarışmasında okulun Makine Teknolojisi Alanı öğrencilerinden Fahri Topal, Fatih Özgür ve Furkan Kepir birinci oldu.
Semazen gösterisinin sunulduğu ve ilahilerin seslendirildiği etkinlikte, dereceye giren öğrencilere gram altın, diğer yarışmacılara da kitap hediye edildi. Siyer-i Nebi bilgi yarışması, helva ikramı ile sona erdi.
(Onur MÜLAZIM)
Editör: TE Bilisim