Ramazan Bayramı nedeniyle Çorum Valiliği önünde bayramın 1. Günü bayramlaşma programı düzenlendi. Bayramlaşmaya Vali Necmeddin Kılıç, Çorum Milletvekili Tufan Köse, Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan, Çorum Milletvekili Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt, Garnizon Komutanı Per. Alb. Çetin Öcal, Belediye Başkanı Zeki Gül, Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Faruk Yurdagül, Vali Yardımcısı Turgay Gülenç, İlçe Kaymakamları, İl Emniyet Müdürü Murat Kolcu, İl Jandarma Komutanı J. Kd. Alb. Abdurrahman Başbuğ, Siyasi Parti İl Temsilcileri, askeri ve idari personel, daire amirleri, Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Bayramlaşmaya gelen misafirleriyle ayrı ayrı tokalaşan Vali Kılıç, herkesin bayramını kutlayarak misafirlerine ikramlarda bulundu.

Sırasıyla kürsüye gelen protokol üyeleri kısa birer konuşma yaptı. Çorum Milletvekili Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt, “Hepinizin Ramazan bayramı mübarek olsun, Rabbim nice bayramlarda hep birlikte olmayı nasip etsin inşallah, bizler burada sizlerle çalışmaktan büyük zevk aldık. Daha nice büyük projelerle yine birlikte olacağız, 2023 vizyonuna hazır bir Çorum’un ve Türkiye’nin hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür ediyorum. “ dedi.

Belediye Başkanı Zeki Gül’de yaptığı konuşmada  “Bu Ramazan bayramında bizleri bir araya getiren Allah’ıma şükrediyorum. Bu yurt savunmamızda bayrağımızın inmemesi ezanımızın dinmemesi için ve bu Ülkenin korunması için, şehit olan aziz şehitlerimizin manevi huzurlarında saygıyla eğiliyor onlara rahmet diliyorum. Gazilerimize ve bundan sonraki hayatlarında sıhhat ve afiyet temenni ediyorum. Bize burada rahat bayram yaşatan güvenlik güçlerimize şükranlarımızı sunuyorum. Allah onların yar ve yardımcısı olsun.” dedi.

Daha sonra kürsüye gelen CHP Milletvekili Tufan Köse ise “  Böyle güzel günle sizlerle beraber olmaktan çok mutluyum. Tabi hep birlikte huzur içinde yaşıyoruz. Biz başta bunu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e ve silah arkadaşlarına borçluyuz.  Önümüzde seçimler var. İnşallah bu seçimlerde  dostluk ve kardeşlik içerisinde geçer. Herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan, “Öncelikle herkesin bayramını tebrik ediyorum. İnşallah, Allah hep böyle huzur içerisinde bayram geçirmemizi nasip eder. Hepimiz bu topraklarda sükûnet istiyoruz, Huzur istiyoruz. Malumunuz birkaç gün sonra seçim var. Oyunuzu kime verirseniz verin. O okul bahçesinden çıktıktan sonra da yine hep beraber olacağız. Bu nedenle kardeşliğimiz dostluğumuz hiçbir şekilde hiç kimse bozmasın ve bozdurmayalım” dedi.

Son olarak kürsüye gelen Vali Necmeddin Kılıç da “Bu gün çifte bayram yaşıyoruz. Hem bayramın birinci günü hem Cuma ama benim için bu gün üçüncü bir bayramdır. Tüm Çorum’ u burada görmek iktidarı ile, muhalefetiyle, sivil toplumuyla, yarı resmi kuruluşlarıyla ve bürokrasisiyle bir görmek, el ele görmek, omuz omuza görmek, sevgiyle kucaklaştıklarını görmek, benim için ayrı bir bayramdır. Bize bu bayramı yaşattığınız için buraya gelmek için attığınız her adımdan dolayı size teşekkür ediyorum. Buraya ayırdığınız her saniyeniz için size teşekkür ediyorum. Hoş geldiniz sefa geldiniz. Bundan sonra da daha güzel bayramlarla birliğimizi ve beraberliğimizi pekiştirecek çok anlamlı mesajlar verecek köklerimizden gelen geleneklerimizi yeniden tazeleyeceğimiz daha güzel bayramlarda buluşmayı ümit ediyorum. Hepinizi sevgiyle saygıyla muhabbetle selamlıyorum.” dedi.

Kılıç bayramlaşma töreninden hemen sonra Çorum Milletvekilleri Tufan Köse, Ahmet Sami Ceylan , Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt, Belediye Başkanı Zeki Gül ve bazı daire amirleriyle birlikte Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesindeki hastalarımızı ziyaret ederek, geçmiş olsun dileklerini iletip onların da bayramını kutladı.

(Yusuf ÇINAR)

Editör: TE Bilisim