Vadi Düğün Salonu’nda düzenlenen mezuniyet töreni çok sayıda velinin katılımıyla gerçekleşti. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda Sınav Lisesi Kurucu Müdürü Selami Tüysüz ile Okul Müdürü Muhammed Kaçmaz birer konuşma yaptı.
İnançlarını ve tecrübelerini harmanlayarak başarılara imza atmanın gururunu yaşadıklarını belirterek Hükümetin dershanelerin okula dönüşüm programı uyarınca Sınav Lisesi olarak faaliyetlerine devam ettiklerini söyleyen Kurucu Müdür Selami Tüysüz, “İlk mezunlarını veren Sınav Lisesi tüm zorluklara rağmen uzman kadrosu ve özverili çalışmalarıyla, müstakil binasıyla yine bir ilke imza atmanın gururunu yaşıyor. Kurum olarak yükselmenin ve yükseldikten sonra da birleşmenin daha önemli olduğunu ilke edindik. Geleceğinize yön verme sürecinde bizlerle birlikte olmanız inancımızı, azmimizi ve heyecanımızı paylaşmanız bizler için kıymetliydi” diye konuştu.
Milletlerin umudunun genç nesil olduğunu ifade eden Okul Müdürü Muhammed Kaçmaz ise gençlere seslenerek Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Türkiye’yi gelecek olan gençlere emanet ettiğini hatırlattı. Gençlerin Ata’nın “Bütün umudum gençliktedir” sözüne vurgu yapan Kaçmaz, “İnanıyorum ki; sizlerde umutları boşa çıkarmayarak, ülkemizi çağdaş uygarlık düzeyine çıkaracaksınız” dedi.
Yemekli ve müzik eğlenceli programda okulda dereceye giren öğrenciler başta olmak üzere sınıflarında başarılı olan öğrencilere ödüller ve tüm mezun öğrencilere ise mezuniyet belgeleri Kurucu Müdür Selami Tüysüz, Okul Müdürü Muhammed Kaçmaz ile diğer öğretmenler tarafından dağıtıldı.
Tören mezun öğrencilerin hep birlikte havai fişek gösterisi eşliğinde kep atmasıyla son buldu.
(Volkan SINAYUÇ)
Editör: TE Bilisim