Geçtiğimiz Kasım ayında Çorum’a gelmesi söz konusu olmuşken, yurt dışı gezileri nedeniyle Çorum’u programına alamayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Milletvekili Ceylan’ın konuyu hatırlatması ve kendisini Çorum’a davet etmesi üzerine, Çorum’u özlediğini ve Çorumlu hemşehrileriyle buluşmayı çok arzu ettiğini belirterek, “Çorum’u en kısa zamanda programıma alacağım. Sevgili Çorumlulara benim selamımı götürün” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Çorum’a en son 21 Mayıs 2011 tarihinde, kendisinin İl Başkanlığı döneminde geldiğini hatırlatan Milletvekili Ahmet Sami Ceylan, özel sektör tarafından bu sıkıntılı süreçte yapılan yatırımları kendisine saydığını ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da bu konuda takdirlerini ifade ettiğini bildirdi.

Ceylan, “Çorum OSB’ye yapılan pek çok yeni yatırım söz konusu. DSİ önemli yatırımlar gerçekleştirdi. Emniyet Müdürlüğümüzün  açılışı yapılmadı. 800 yataklı hastanemiz başta olmak üzere çok sayıda sağlık tesisi tamamlandı. Yeni yapılan eğitim kurumlarının sayısı 47. Yine Kredi Yurtlar Kurumu’nun yatırımları var. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün binası yapıldı. Bunlar, Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından açılmayı bekliyor” dedi.

Ahlatcı Grubu tarafından bölgenin en büyük AVM’sinin Çorum’a yapıldığını, yine OSB’de yapımı biten Altın Rafinerisi ile Güneş Enerji panellerinin bu süreçte gerçekleşmiş çok önemli yatırımlar olduğunu vurgulayan Ceylan, “Çorum’daki makine imalat sektörü, yüzde 85 yerli katkı ile gerçekleştirdiği ürünlerini ihraç ederek büyük katma değer sağlıyor. Sayın Cumhurbaşkanımıza bunu da anlattım.” diye konuştu.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim