Sınıf öğretmeni ve aynı zamanda şair ve eğitimci olan Mehmet Öztürk’ün koordine ettiği etkinlikte; Türk ve dünya şairlerinin şiirleri slayt gösterisiyle öğrencilere tanıtıldı. Slaytta; Yunus Emre, Aşık Veysel, Nazım Hikmet, Gülten Akın, Sebahattin Ali, Necip Fazıl Kısakürek, Ahmet Arif gibi ülkenin önemli şairlerinin şiirleri tanıtıldı. Bunun yanında dünya edebiyatının önemli şairlerinden Şilili şair Pablo Neruda, Fransız şair Luis Aragon, Alman şair Bertolht Brecht, Rus Şair Puşkin’in örnek şiirleri öğrencilere sunuldu.

Şiir etkinliğinde 15 öğrenci şiir okudu. Dünya Şiir Günü etkinliğinde öğretmen İbrahim Çelikcan gitarı ile öğrencilere muhteşem bir müzik resitali sundu. Öğrenciler şarkılara eşlik ederek doyasıya eğlendiler. Etkinlik sonunda okulda bulunan panolara; öğrencilerin katılımı ile Dünya Şiir Günü Panosu oluşturularak büyük şairlerin resim ile şiirleri asıldı.

Etkinlik esnasında bir konuşma yapan Mehmet Öztürk, “İlk kez 1999 yılında UNESCO tarafından ilan edilen ve dünya çapında kutlanan Dünya Şiir Günü‘nün amacı “farkındalık yaratmak ve ulusal, evrensel, bölgesel şiir hareketlerine taze bir enerji sağlamak” olarak nitelendirilmiştir.

21 Mart Dünya Şiir Günü’nün bir başka anlamı ise, 21 Mart 1973 yılında Büyük Halk Ozanı Aşık Veysel’in ölüm yıldönümü olmasıdır. Âşıklık geleneğinin en büyük ustalarından Aşık Veysel’i sevgi ve saygı ile anıyoruz. Onun türküleri hala yüreklerimizde tazeliğini korumaktadır.

Bahar ayının ilk günlerinde bu güzel Nevzuz gününde; çiçek açan ağaçların tomurcuğunda, kelebeklerin rengârenk kanatlarında, şiir ve umut ilkçağlardan bu yana insanlığa yaşama umudu vermektedir. Şiir, dünyadan gökyüzüne açılan masmavi umut penceresidir. Bu maviliği ve güzelliği eksiltmeden çoğaltalım” dedi.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim