Sigaranın aile ekonomisine ve insan sağlığına olumsuz etkilerinin olduğuna vurgu yapan AK Parti İl Başkanı Bekiroğlu, “Dünya Sağlık Örgütü tarafından sigara ile mücadele kapsamında 1987 yılından bu yana ‘9 Şubat Dünya Sigara Bırakma Günü’ olarak anılmaktadır” dedi.
Türkiye’de milyarlarca liranın sigaraya ve bir o kadar paranın da sigaraya bağlı hastalıkların tedavisinde kullanıldığına dikkat çeken Bekiroğlu, önemli bir halk sağlığı sorunu olan sigara kullanımının aynı zamanda birey ve ülke ekonomisini olumsuz yönde etkileyen bir alışkanlık olduğunu kaydetti.
Sigara Bırakma Günü’nün amacının sigara kullanma alışkanlığındaki insanlara sigara zararlarını hatırlatmak olduğunu söyleyen Rumi Bekiroğlu, “İnsanları sigara kullanma alışkanlığından uzaklaşmasına sebep olmak, toplumsal farkındalık oluşturmaktır. Her yıl dünya da ortalama 3 milyon kişi sigaranın sebep olduğu hastalıklar yüzünden hayatını kaybetmektedir.9 Şubat tarihi, sigaradan kurtulmak isteyen bireyler için önemli bir başlangıç olabilir. Sigara bağımlılığından kurtulma yönündeki en önemli adım kişinin sigarayı bırakma konusundaki kararlılığıdır. Hükümetimizin sigara ile mücadele kapsamındaki çalışmalar devam etmektedir. Halkımızın da duyarlı olması da gerekmektedir” diye konuştu.
Bekiroğlu, Dünya Sigarayı Bırakma günü nedeniyle bu alışkanlığı olan herkesi sigarayı bırakmaya davet etti.
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim