Türk Tabipleri Birliği Çorum Tabip Odası tarafından 14 Mart Tıp Bayramı Balosu düzenlendi.
Cumartesi akşam Anitta Hotel Balo Salonu’nda gerçekleştirilen etkinliğe Çorum Valisi Ahmet Kara, TBMM İdare Amiri ve AKP Çorum Milletvekili Salim Uslu, AKP Çorum Milletvekilleri Cahit Bağcı, Murat Yıldırım, Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan, İl Emniyet Müdürü Salih Erkan Tarancı, AKP İl Başkanı Rumi Bekiroğlu ve çok sayıda davetli katıldı.
Vali Ahmet Kara etkinlikte yaptığı konuşmada, Türkiye’de sağlık alanında son yıllarda önemli mesafeler kat edildiğini belirterek, bu olumlu gelişmelerde tüm sağlık çalışanlarının da önemli bir katkısının olduğunu söyledi. Vali Kara, sağlık çalışanlarının 14 Mart Tıp Bayramı’nı kutladı.
Çorum Tabip Odası Başkanı Dr. Mustafa Azak ise sağlık çalışanlarının büyük bir özveriyle görevlerini yerine getirirken hasta ve hasta yakınları tarafından şiddete maruz kalmalarının kabul edilemez olduğunu belirterek, sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin mutlaka önüne geçilmesi gerektiğini söyledi. Dr. Azak en son geçtiğimiz günlerde Osmancık Devlet Hastanesi Acil Servisi’nde nöbetçi Dahiliye Uzmanı Dr. Caner Keser’in bir hasta tarafından saldırıya uğradığını hatırlatarak, “Her türlü şiddeti nefretle kınıyoruz. Bu tür olayların yaşanmaması için caydırıcı önlemlerin alınmasını talep ediyoruz.” dedi.
Daha sonra 14 Mart Tıp Bayramı kutlama etkinliklerine sponsor olan firma temsilcilerine teşekkür belgeleri dağıtıldı. Bu bölümde Monomedikal firması sahibi Ayhan Şamlı, Supra Sağlık firması sahibi Hüseyin Ahlatcı, Pınar Koleji Genel Koordinatörü Kazım Alpoğlu ve Özel Çorum Diyaliz Merkezi Kurucusu Türker Ejder’e birer teşekkür belgesi verildi.
Tıp Balosu’nda duayen doktorlar da unutulmadı. Bu bölümde Çorum’da uzun yıllardır hizmet veren emektar doktorlardan Tahir Mantı, Ahmet Özsakarya, Celal Aslan, Seyfettin Mert, Ziya Özbilen ve İsmail Şirin teşekkür belgelerini protokol üyelerinin elinden aldılar.
Son olarak Vali Ahmet Kara, Halı Saha Futbol Turnuvası’nda şampiyon olan İskilip Atletico takımının oyuncularına kupa ve madalyalarını verdi.
Tabip Odası’nın 14 Mart Tıp Bayramı Balosu’nda sahne alan Özgür Çit ve Kadriye Beyaz ise seslendirdikleri birbirinden güzel şarkılarla davetlilere keyifli dakikalar yaşattılar.



(Recep SERBES)
Editör: TE Bilisim