Haziran 2016 ve önceki dönemlere ilişkin işveren ve sigortalıların prim borçlarının TBMM’de kabul edilen 6736 sayılı Kanun'la yapılandırıldığını ve bu yapılandırmayla birlikte gecikme cezaları ve gecikme zamlarının silindiğini dile getiren SGK İl Müdürü Cesur, ödeme yapmayanların ilk taksit ödeme sürelerinin son ödeme vadesi 9 Ocak’tan Mayıs ayının sonuna kadar uzatıldığını da vurguladı.

Yapılandırmaya ilişkin borcunu peşin ödeyecek olanlar ile ilk taksitini ödeyecek olanların son ödeme süresinin 31 Mayıs’ta sona erdiğini ve 5 günlük sürede ödeme yapılmaz ise yapılandırma başvurularının bozulacağını da hatırlatan SGK İl Müdürü Cesur, yaptığı yazılı açıklamada sözlerini şöyle sürdürdü: “31 Mayıs 2017 tarihine kadar ödeme yapmayan vatandaşların yapılandırmadan doğan avantajlar kaybedilecek olup, yapılandırma kanunu ile birlikte gecikme cezaları ve gecikme zamları silinip yerine cüzi miktarda enflasyon farkı hesaplanmıştır. Yapılandırma bozulursa bu zamlar yeniden hesaplanıp borçlara eklenecektir. Yapılandırma yapan vatandaşlar iş günlerinde bankalardan ödeme yapabileceklerdir.

Yapılandırması bozulan mükellefler, Meclis Genel Kurulunda onaylanmış olan yeni yapılandırma kanunundan faydalanamayacak olup, bu borçlar için icra takibine başlanacaktır. Yeni çıkacak olan kanunda bir daha yapılandırma için beklenti içine girilmemesi gerekmektedir. Ayrıca yeni çıkacak olan yapılandırma kanunu 2017 Mart ayı ve önceki dönemler için prim borcu olanları kapsayacaktır. Bu kanunla ilgili son başvuru tarihinin de 30 Haziran 2017 olacaktır”

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim