Yıldız Park Düğün Salonu’nda gerçekleştirilen iftara Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, Kamu-Sen İl Başkanı ve Türk Eğitim-Sen Çorum Şube Başkanı Selim Aydın, MHP’li milletvekili adayları ve sendika üyeleri katıldı.

İftar programında bir konuşma yapan Türk Eğitim-Sen Çorum Şube Başkanı Selim Aydın, Türkiye Kamu-Sen’in şanlı bir mücadelenin adı olduğunu belirterek, “Yaklaşık 26 yılı aşkındır verdiğimiz kurumsal mücadelede; Allah’tan başka kimseden korkmamayı, aklı ve sevgisi sadece Türkiye olduğunu, devletin ve milletin bekasından daha önemli bir şeyin olmadığını defalarca ispatlamış bir hareketiz. Biz günü birlik politik argümanlara değil, sadece ve sadece milletimizin ve devletimizin bekasına sarılıyoruz” dedi.

Türkiye genelinde en çok üye kaydı yapan 4. il olduklarını kaydeden Aydın, konuşmasına şu şekilde devam etti:

“Geçtiğimiz yıl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Üniversitede toplam 2396 olan üye sayımız bu yıl 2542'dir. Bu vesileyle eğilip bükülmeden, her türlü baskıya, yalana, riyakârlığa rağmen ‘adam gibi sendikacılığın’ ne olduğunu herkese gösteren yönetim kuruluma, ilçe yönetimlerimize, üniversite yönetimine, kadın komisyonlarımıza, Türkiye sevdalılarının sendikası olan Türk Eğitim-Sen’ in, her türlü baskı ve zulme rağmen onurunu koruyan çok değerli üyelerine, iş yerlerimizin dik duruşlu temsilcilerine ve emeği geçen herkese verdikleri destek için teşekkür ediyorum.

Ama bunu asla yeterli görmüyoruz. Gerek Çorum’da gerekse Türkiye genelinde yetkiyi alarak; hak, hukuk ve adalet mücadelesinin nasıl yapılacağını tüm Türkiye’ye göstereceğiz. Buradan Genel Başkanımızın huzurunda ona söz veriyoruz, Çorum’da yetkiyi alacağız.

Kimseden korkmadan ve kimseye dayanmadan sadece ve sadece hakka dayanarak yürüttüğümüz bu mücadelemizde daha da başarılı olacağımıza inanıyorum. Ve bir gün mutlaka sahte kahramanların maskeleri düşecektir, bir gün mutlaka hak ve adalet hak ettiği düzleme gelecektir.”

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan ise Milli Eğitim Bakanlığının yönetici atama mülakat sonuçlarının 26 Haziran'da açıklanacağını, daha önceki mülakatlarda bazı sendikaların üyelerine ayrıcalık tanındığını belirterek, “Aynı şekilde ayrımcılık yapılması durumunda hukuki ve demokratik tepkimizi ortaya koyacağız. Komisyonlarda görevli kişileri 'kripto FETÖ'cü' ilan edeceğiz. Türk Eğitim-Sen olarak aynı tabloyu görürsek, 'benden olan ve olmayan' ayrımı yapıldığını görürsek, kendilerine biat etmeyenlerin ötekileştirildiğini, itildiğini görürsek, bu tablonun altında imzası olanları 'kripto FETÖ'cüler' olarak ilan edeceğiz” dedi. (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim