Vali Necmeddin Kılıç, gazetece Servet Mete’nin gündeme getirerek Şendere Göleti’nin suyundan 10’u geçkin köyün içmesuyu olarak kullandığı söylemi üzerine İl Özel İdaresi ve İl Sağlık Müdürlüğü’ne olayı incelemek üzere talimat verdi.

Toplantıda yaptığı konuşmada Çorum’da bir çok köy ve yerleşim yerinin içmesuyu sorununu çözecek olan Şendere Göleti’nden Dedesli bölgesinde yer alan 10 köyün içmesuyu kullandığını vurgulayan Servet Mete bu suyun insan sağlığı için temiz olup olmadığını veya incelenip incelenmediğini sordu.

Vali Kılıç ise köylüler için kullanma suyu olarak bağlantısı verilen ancak hala arıtması olmadığı için içmesuyu bağlantısı olmayan göletin suyunun durumunun incelenmesi için talimat veren ve bu suyun kullanıldığının tespit edilmesi halinde sorumlular hakkında işlem başlatacağını söyleyen Vali Kılıç, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Recep Çıplak’a da bölgeye hemen 2-3 ekip yollayarak konuyu incelemelerini emretti.

Şendere Göleti’nden arıtma olmadan içmesuyu kullanıldığının tespiti halinde bunun hesabını soracağını vurgulayan Vali Kılıç, ayrıca bölgede içmesuyu sıkıntısının giderilmesi için de çalışma yapılacağını bildirdi.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim