Senato Salonunun açılışının ardından burada İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) mezunları bir araya geldi. Üniversitede ve şehirde bulunan İTÜ mezunlarının bir araya geldiği toplantıda söz alan Rektör Prof. Dr. Reha Metin Alkan, yeni Senato Salonu’nun hayırlı olmasını dileyerek Üniversitenin en üst karar mekanizması olan Senatoda bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrasında da ülkenin ve milletin menfaatleri doğrultusunda bilim dünyasına güzel katkılar sağlayacak kararların alınacağına gönülden inandığını belirtti. Toplantıda Hitit Üniversitesinin gelişimini ortaya koyan rakamsal verilerden de bahseden Rektör Alkan, Üniversitenin gelinen seviyede ülke sınırlarını aşarak artık İTÜ ile birlikte araştırmalarda bulunmak üzere Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın himayesinde gerçekleşen Antarktika Projesi’nde yer alacak güce ulaştığını ifade etti.

Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın da kendisinin de bu üniversitede görev yaptığını belirterek Üniversite’nin iyi bir yerde olduğunu, burada yapılan güzel çalışmalardan mutluluk duyduğunu belirtti.

Vali Mustafa Çiftçi de Üniversitenin il için çok önemli bir değer olduğunu belirterek Üniversitede yapılan çalışmaların ve gelinen seviyenin memnuniyet verici olduğunu ifade etti.

İTÜ’nün teknik anlamda bilim dünyasına ve ülkeye çok önemli katkılar sağladığını belirten İTÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karaca, istenmesi halinde İTÜ’nün sahip olduğu tüm imkânlarından faydalanmak üzere Hitit Üniversitesi ve Çorum ile her türlü akademik, bilimsel işbirliğine açık ve hazır olduğunu belirtti.

Toplantı, İTÜ mezunu katılımcıların mevcut durum ve bundan sonra yapılabilecekler üzerine yaptıkları istişare mahiyetteki karşılıklı konuşmalarıyla devam etti.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim