Söz konusu operasyonların tamamen bir “algı operasyonu” olduğunu vurgulayan Selim Aydın konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada şu görüşleri dile getirdi:
“Ülkemiz genelinde insanlarda kaygı yaşatmak amacıyla eğitim kurumlarına gerçekleştirilen algı operasyonlarına Çorum da eklendi. Her kurumun mali denetime tabi tutulması normaldir ancak bir eğitim kurumuna bu kadar çok polisle, burada yasa dışı işler çevriliyormuş gibi baskın yapmanın iyi niyetle alakası yoktur. Bu operasyonlar, bu kurumların lekelenmesine yönelik bir faaliyettir. Siyasi iktidarın, okul ve dershane baskınlarıyla toplumda nefret suçu işlediğini özellikle belirtmek istiyorum. Bu tür operasyonlar Türkiye’yi gelişmiş dünya nazarında ayıplı bir ülke durumuna düşürecektir. Türkiye 17 Aralık sürecinden sonra hukukun göz ardı edildiği bir ülke hâline gelmiştir. Hukuk dışı her şey ‘Paralel’ safsatasıyla meşru kılınmaya çalışılmaktadır. Siyasi iktidarın, kendisi gibi düşünmeyen herkesi ötekileştirerek hayali düşman ürettiğini Milli Eğitim Bakanlığının uygulamalarında da görüyoruz. Hukukun ayarını bozarsanız, demokrasinin ayarını kendinize doğru çevirmeye çalışırsanız gün gelir bu bozduğunuz değerlere sizin de ihtiyacınız olur.
Ülkemizde AKP iktidarı ile başta terör ve yolsuzluk olmak üzere daha ciddi problemlerimiz varken, ülkemizin bir bölgesinde özerklik ilan edilmişken, iktidarın eğitim politikası çökmüşken, kronik haline gelmiş sorunlar ortadayken, Devlet’in algı operasyonuna girmesi tamamen siyasi bir karardır.” (Haber Merkezi) 
Editör: TE Bilisim