Nevruz’un, Türk dünyasının kuzeyinden güneyine, batısından doğusuna kadar uzanan engin coğrafyada yaşayan toplulukların pek çoğu tarafından yaygın olarak kutlanan bahar bayramı olduğunu kaydeden Aydın, bu bayramın İslamiyeti kabul etmiş olan ilk Müslüman Türk topluluklarında; sürgün avı, toy, şölen, yuğ vb. gibi adetlerden biri olarak devam ettiğini, böylece bu geleneklerin günümüz Türk dünyasına ortak kültür mirası olarak intikal ettiğini vurguladı. Geleneklerin millet bağını güçlendiren en önemli unsurlardan birisi olduğunu anlatan Aydın, Nevruz’un bir dinin veya mezhebin bayramı olmadığını, bu yüzden de her hangi bir şekilde bir mezhep adına, bir din adına, bir etnik menşe adına bağlı gösterilmesi, istismar edilmesi bir ayrılık unsuru olarak takdim edilmeye çalışılmasının yanlış olduğunu ifade etti.
Türkiye Kamu-Sen olarak; Nevruz’u bahane ederek, illegal faaliyetlerde bulunanların, etnik çatışmaları körüklediğini ve ülkeyi sıkıntıya sürüklemek için gaflet planlarını devreye soktuğunu söyleyen Aydın, “ Devletimiz, milli bir bayramımızın bölücü hainlerin ve işbirlikçilerinin ihanet malzemesi haline getirilmesine fırsat vermemelidir.
Bizim Türkiye Kamu Sen olarak temennimiz; nevruz etkinliklerinin terör örgütünün gövde gösterisine dönüşmemesi ve Türk halkının Nevruz’ Türk bayraklarıyla, birlik ve beraberlik çığlıklarıyla şölen havasında kutlamasıdır. Bu nedenle Türk Milleti , tahriklere karşı çok uyanık olmalı ve nevruzu bahane ederek sahneye çıkan bölücülere prim vermemelidir” diye konuştu.

ŞEHİT ATEŞİ BİR KEZ DAHA İLİMİZE DÜŞTÜ
Bayramları kutlayacak ruh haline sahip olunmadığını anlatan Selim Aydın, ülkemizde terörün artarak devam ettiğini belirterek, “Çorumlu şehidimize Allah’ tan rahmet yakınlarına ve milletimize sabırlar diliyorum. Neredeyse teröre şehit vermediğimiz gün yok. "Herkes şunu bilmelidir ki; Türkiye Kamu-Sen olarak milletimizden tarafız. Terörle mücadelede, emniyet güçlerimizin ve Türk Silahlı Kuvvetlerimizin yanındayız. Uzlaşma, görüşme ve çözüm gibi süreçlerle zaman zaman teröre gösterilen müsamaha gaflet değilse ihanetin ta kendisidir. Milletimiz bu ihanetin sorumlularını asla unutmayacak, hesap soracaktır” dedi.
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim