Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcisi ve Türk Eğitim-Sen İl Başkanı Selim Aydın, önceki akşam Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın’ın da katıldığı toplantıda Eğitim-Bir-Sen İl Başkanı Tahir Eşkil’in yaptığı açıklamalara tepki gösterdi.
Selim Aydın; Tahir Eşkil tarafından, Çorum’da Eğitim-Bir-Sen’in üye sayısı bakımından Türk Eğitim-Sen’i 790 farkla geçtiği yönünde yapılan açıklamayı basından takip ettiklerini belirterek, “Başarı, eşit şartlar içerisinde yapılacak olan rekabette önde olmaktır. Şartların eşit olmadığı ortamlarda rekabet adil değildir.” dedi.
Kamu-Sen İl Temsilcisi Selim Aydın konuya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada şu görüşleri dile getirdi:
“Son günlerde gerek sosyal medyada gerekse çeşitli yayın kuruluşlarında Eğitim-Bir-Sen yöneticileri yaptıkları üye sayılarıyla övünmekte ve bu sayıları elde etmeyi ciddi sendikacılık yaptıklarına bağlamaktadırlar. İdarecilik zafiyeti geçiren kimi yönetici olma hastalığına düçar kişiler sendikalarını değiştirip pusuda yatmaya başlamışlardır. Mülakat ya da görevlendirmeyle getirilen idareciler, diyet borçlarını ödemekte elinden geleni yapmaktadır. Aday öğretmenler tedirgin olduklarından tedbir amaçlı ‘Mecbur kaldık’ diyerek Eğitim-Bir-Sen’e üye olmaktadır. Bu çabayı yetersiz bulan sendika temsilcisi, okul ve kurum müdürlerine ev ödevi gibi üye yapma mecburiyeti getirmektedir. Eski AKP İl Başkanı’na ‘Başkanım siz hangi listeyi verdiyseniz ona göre işlem yaptık’ diyen tetikçi şube müdürleriniz olduğu müddetçe sizlerin de “Mülakatlarda yüzde 100 başarı sağladık” açıklamalarınız her şeyi net bir şekilde ortaya koyuyor. İşte şartların bu şekilde olduğu bir ortamda pişkinlik yapıp niceliğiniz ile övünmelerinize kendilerinizden başkasının inanması da asla söz konusu olamaz. İşte makamlara alın teri, bilgi, tecrübe ve liyakat ile gelinmiş olsaydı hiç kimse diyet ödemek zorunda kalmaz, koltuğundan endişe etmez ve bu sendikanın büyümesi için makamını kullanarak üye kaydıyla uğraşmazdı.”
Tahir Eşkil’in, Türk Eğitim-Sen tarafından memurlar üzerinde baskı yapıldığı yönündeki iddialarının da gerçeği yansıtmadığını belirten Selim Aydın, “Yavuz hırsız ev sahibini bastırırmış misâli, kamu çalışanları üzerinde siyasetten aldığı güç ile baskı unsuru oluşturan Eşkil, sendikamızı baskı yapmakla suçlamıştır. Hodri meydan! İl genelinde kamu çalışanlarına yönelik şeffaf bir anket çalışması, hangi sendikanın baskı yaptığını çok net ortaya çıkaracaktır.” dedi. (Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim