İskilip’teki doğalgaz temel atma törenine katılmak için Çorum’a gelen Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu, belediyeyi ziyaret etti. Ziyarette Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, çalışmalar hakkında bilgi verdi.
Çorum Belediyesi’nin kentte güzel çalışmalara imza attığını dile getiren Bakan Topçu, “Çorum’da belediye'nin yaptığı işlere baktığımızda başkan Tanrı dağından inmiş Hira dağında buluşmuş, Anadolu’nun tüm medeniyetlerini yaptığı işlerde buluşturmuş. Olması gereken de bu. Başkanın bize burada gösterdiği tablo şu ki, Selçuklunun varisi, Osmanlının torunu, cumhuriyetin çocuğu. İşte anlayış böyle olması lazım. Bütün iş ve işlemlerimizde böyle olması lazım. Biz birini öteleyip, öbürünü bu tarafa çekecek durumda değiliz. Coğrafyamızın ve tarihimizin bize bahşettiği ciddi bir zenginlik var. Çorum’da öyle tarihi zenginliklere sahip bir il. Bizler Selçuklunun varisi, Osmanlının torunu, cumhuriyetin çocuklarıyız” ifadelerini kullandı.
Çorum’un barışın, kültürün ve tarımın kenti olduğunu dile getiren Bakan Topçu, “Burada çok şeyler yapılmış ama eksiklerimizde çok. Ben siyasi tavır olarak evde ne konuşursam, sokakta onu konuşurum. Sokakta neyi konuşursam mecliste de onu konuşurum. Yapamayacağım hiç bir şeyin arkasında durmam. Böyle yağmadan gürlemekte bize mahsus bir iş değildir. Gürledik mi yağmamız lazım. Bu konu şöyle de anlaşılmasın. Devlet büyüğü ile devlet ayrıdır. Devlete hizmet veren birisi bir saniyesini bile millete hizmet noktasında boşa harcamamalıdır” şeklinde konuştu.


(Taner ŞİMŞEK)
Editör: TE Bilisim