MİSİAD (Memleketçi Sanayici ve İşadamları Derneği) Çorum Şube Başkanı Selahattin Ezer, Avrupa’ya vize muafiyeti ile ilgili tavsiye kararının iş dünyası açısından son derece önemli olduğunu belirterek, “Türk vatandaşlarına uygulanan vizenin kaldırılması, pek çok açıdan olduğu gibi iş dünyasının ihracat, üretim ve pazarlama konularında da önünü açacaktır” dedi.
Çorum’da, Avrupa ülkeleriyle iş yapan firmaların, gerek vize işlemleri süresince zaman kaybettiklerini, bu sıkıntıdan dolayı yer yer ekonomik kayıpların yaşanabildiğini anlatan Selahattin Ezer, “Her ne kadar büyük işletme temsilcileri vize konusunda büyük sorunlar yaşamıyor olsalar da, vizesiz seyahat imkanı, orta ve küçük işletmelerin gelişimine büyük katkı sağlayacaktır. Vize zorunluluğunun bir an önce ortadan kalkması, Çorum’un girişimci ruhuna doping etkisi yapacaktır” diye konuştu.
MİSİAD Başkanı Ezer, bölgenin sanayi ve ihracat konusunda lokomotifi olan Çorum’un, havaalanı konusundaki ısrarını sürdürmesi gerektiğinin de altını çizdi.
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim