Postane önünde bir araya gelen Şeker’in geçici işçileri, “20 yıldır çalışıyorum, prim gün sayım 2950. Kadro almazsam nasıl emekli olabilirim?” diye sordu.

Şeker-İş Şube Başkanı Sefer Kahraman da, fabrikada çalışan geçici işçilerin ülke sanayisine önemli katkılar sağladığını belirterek, “Taşeronların kadro sorunu geçen ay çıkarılan KHK ile çözüldü. 1 milyon insan sevince boğulurken, geçici işçilerin ise ne yazık ki boynu bükük kaldı” dedi.

Fabrikada 20 yıldır çalışan geçici işçilerin bulunduğunu kaydeden Kahraman, “KİT’ler de çalışan işçiler da kadroya alınmalı. Cumhurbaşkanı’nın, Başbakan’ın ve diğer yetkililerin sesimizi duymasını istiyoruz” şeklinde konuştu.

İŞÇİ KIZINDAN CUMHURBAŞKANI’NA MEKTUP

Öte yandan Sudenur Gür isimli bir işçi kızı, Cumhurbaşkanı ve Başbakan’a hitaben yazdığı mektupta babası ve iş arkadaşlarının emeksiz ekmek istemediğini belirterek, “Sadece artık 5 ayda aldıkları parayı 12 aya bölmek istemiyorlar” dedi.

Sudenur Gür, mektubunun devamında şunları söyledi:

“20 yıldır mevsimlik olarak çalışan bir işçinin 3 çocuğundan biriyim. Ablam üniversite öğrencisi, ben lise öğrencisiyim. Şu an gideceğim üniversiteyi düşünmem gerekirken, üniversiteye gittiğimde babamın beni nasıl okutacağını düşünüyorum, bunda sizin de payınız var.

3-5 yıllık çalışan taşeronlardan önce 20-25 yıldır çalışan mevsimlik şeker işçilerine kadro istiyoruz. Benim gibi Şeker Fabrikası’nda mevsimlik işçi evladı olan birçok çocuk var. Biz bu ülkenin geleceği olan evlatları olarak, sizlerden sesimizi duymanızı istiyor, 25 yıldır kadro bekleyen babalarımızın umudu olacağına inanıyor ve güveniyoruz.”

Sudenur Gür’ün mektubunun okunmasının ardından Çalışma Bakanlığı, Maliye Bakanlığı ve Hazine Müsteşarlığı’na, işçilerden toplanan imzalar gönderildi. (Taner ŞİMŞEK)

Editör: TE Bilisim