Şehitlikle ilgili çıkan haber üzerine durumu Vali Necmeddin Kılıç’a bildirdiğini kaydeden Valilik Basın Müdürü Mehmet Çelik, Vali Kılıç’ın da “Şehitlere verdiğimiz önem nedeniyle şehitliklerimizde güzel olmalı” diyerek gereken talimatı verdiğini söyledi.

Çorum’da bulunan şehitliklerin baştan aşağı yenileneceğini anlatan Çelik, Özel İdare’den görevlilerin yaptığı incelemenin ardından ilgili çalışmaların da başladığını kaydetti.

İl Özel İdaresi personelinden İnşaat Mühendisi Emre Sezer de yaptığı açıklamada şehitlik bakım ve onarım işlerinin İl Özel İdaresi’ne teslim edildiğini ifade ederek, gerekli yerlerden dökümler alındıktan sonra Çorum’da bulunan tüm şehitliklerde incelemeler yapıldığını dile getirdi. Şehitliklerdeki eksikliklerin not alındığını söyleyen Sezer, onarım için 2 milyon 254 bin 759 lira ödenek çıkarıldığını ve bu ödeneğin gönderilmesini beklediklerini vurguladı.

Çorum şehitliğinde şu ana kadar 3 krom direk dikildiğini, çeşme ve anıttaki mermer ve andezit taşların bazılarının değiştirildiğini, çökme meydana gelen şehit mezarları ve zeminin yükseltildiğini vurgulayan Emre Sezer, köylerde bulunan ve virane duruma gelmiş bulunan şehitliklerin de bu kapsamda düzenleneceğini söyledi.

(Erkan BAYATLI)

Editör: TE Bilisim