Afrin şehidi Piyade Astsubay Üstçavuş Musa Alkan’la ilgili “haciz” hadisesinin kamuoyu tarafından bilindiğini ifade eden Özsaçmacı, merhum Musa Alkan’ın şehadetinden hemen sonra, daha önceden derdest olan bir icra dosyası üzerinden emekli ikramiyesinin haczi ve araç haczi talep edildiğini kaydetti. Utanç verici bu durumun, milleti üzdüğünü, haklı eleştiri ve tepkilere sebebiyet verdiğini belirten Bekir Özsaçmacı, “Haciz istenmeseydi, miras bir bütün olarak mirasçılara intikal edeceği için, ileride şehidin kamu borçları da diğer borçları da şehidin mirasçılarından istenecekti” dedi.

Milletvekilleri Prof. Dr. Ümit Özdağ, Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu, İsmail Ok, Nuri Okutan ve Dr. Aytun Çıray’ın imzalarıyla geçen hafta itibariyle bir kanun teklifi verildiğine dikkat çeken Özsaçmacı, milleti ilgilendiren bu konunun halk tarafından duyulmadığına dikkat çekti.

İYİ Parti İl Başkanı Bekir Özsaçmacı, “Teklifin özü şudur: Şehitlerimizin kamu borçları affedilsin ve diğer borçları devlet tarafından ödensin.

Yapılacak şey basittir. Terörle Mücadele Kanunu’na bir madde eklenecektir.

12.04.1991 tarihli ve 3713 Sayılı Terörle Mücadele Kanunu (Dördüncü Bölüm Çeşitli Hükümler, Yardım başlığı altında bulunan) 21. maddede değişiklik yapılması hakkında kanuna ek yapılmasını içeren kanun teklifiyle ilgili kurumlarda terörle mücadele esnasında hayatını kaybederek şehit olan tüm personelin kamuya olan borçlarının affı, gerçek ve tüzel kişilere olan borçlarının ise Türkiye Cumhuriyeti devleti tarafından ödenmesi önerilmiştir.

Şehitlerimiz, tüm borçlarını canlarıyla ödemişlerdir. Bize düşen onların emanetine sahip çıkmak, onurlarını korumaktır. İYİ Parti bunu yapacaktır” dedi (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim