Şehit ailelerinin ve gazilerin, yer yer hakarete ve dayağa varan kötü muameleyle karşılaştıklarını vurgulayan Zeki Dilmen, “Şehit ailesi, bu ülke için evladını şehit verdi. Gazi, bedeninden bir parçayı bu ülke uğruna feda etti. Herkes bize saygı göstersin, önümüzde eğilsin demiyoruz, ama en azından bir tebessüm bekliyoruz. Hakareti, dayağı ise asla hak etmediğimize inanıyoruz” dedi.

Zeki Dilmen, “Devlet tarafından tanınmış bir takım haklarımızı kullanırken ‘beleşçi’ diye nitelenmemiz, bizleri çok incitiyor, kahrediyor. Şehit mezara konana, gazi hastaneden çıkana kadar değerli, sonra aşağılanmalar başlıyor. Kamu kurumlarında çalışan şehit yakınları ve gaziler de, bu kötü muameleden nasibini alıyor.” diye konuştu.

İç Anadolu Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği Başkanı Zeki Dilmen, Batı’da şehit yakınlarının ve gazilerin toplum tarafından baş tacı edildiğine de dikkat çekerek, “Bu vatan için canını vermiş şehitlerin yakınlarına ve gazilere karşı incitici davranışlar artık son bulmalıdır. Ülkenin onlar sayesinde, dış düşmanlara ve teröristlere karşı ayakta durduğu unutulmamalıdır.” dedi.

(Aliye ÖNCEL)

Editör: TE Bilisim