Ethem Erkoç Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen programa Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Zekeriya Işık, öğretim görevlileri ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşıyla başlayan programın açılış konuşmasını Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Zekeriya Işık yaptı.

“Bu yılki akademik açılış programına bir bilim insanını değil Anadolu irfanıyla vatan sevgisiyle dolu Gazi Mustafa Avcu kardeşimizi davet ettik” diyen Işık, “Avcu’nun hayat hikâyesi Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin geçtiği tarihi süreçlere şahitlik etmektedir. Kendisi 1992’de Güney Doğu’da terörle mücadele esnasında gazi olmuştur ve 15 Temmuz hain darbe ve işgal girişimi sırasında da biricik evladı Mustafa’yı devletin ve milletin bekası uğruna şehit vermiştir.” şeklinde konuştu.

Ayhan Avcu’ya, “Senin huzuruna bugün bir salon dolusu şehidimiz Mustafa’nın hissiyatında evlat getirdik” diyen Işık, “15 Temmuz gecesi Türk gençliğinin devlet ve milleti adına çok güzel bir sınav verdiğini kaydetti. Gençlere bu millet sizden uluslararası ölçekte akranlarıyla rekabet edebilen mesleğinde son derece yetkin bireyler olarak devletine hizmet etmenizi bekliyor. Yaşama bedeli can, kan olan bu coğrafyada ancak milli ve manevi değerlerimiz etrafında bütünleşerek, çağın gereklerine göre bir eğitimden geçerek varlığımızı sürdürebiliriz.” diye konuştu.

Işık’ın konuşmasının ardından 15 Temmuz Şehidi Mustafa Avcu’nın babası Gazi Ayhan Avcu katılımcılara, hayatından kesitler anlatarak, vatan sevgisinin öneminden bahsetti. Vatan ve millet sevgisi konusunda gençlere büyük görev düştüğünü kaydeden Avcu, geleceğin milli ve manevi değerleri, vatan koruyuculuğu konusunda bilinçli olmaları gerektiğini dile getirdi.

15 Temmuz gecesi darbe girişiminin anlaşılmasından itibaren hainlerin amacının Türkiye’nin işgali ve yeni bir Suriye yaratmak olduğunu hemen anlayarak üç oğluyla birlikte sokağa çıktıklarını kaydeden Avcu, küçük oğlu Mustafa’nın kendilerinden ayrı olarak Genel Kurmay başkanlığının önündeki direnişe katıldığını ve burada kendi ülkesinin karargah merkezinde hainlerce kurşunlanarak şehit edildiğini anlattı.

“Evladımız da dahil hiçbir şey devletimizin bekası ve vatanımız söz konusu olduğunda önemli değildir” diyen Avcu, gençlerin hangi düşüncede olursa olsun gelecek açısından milli birlik ve beraberliğe çok önem vermesi gerektiğini söyledi. (Ömür SOYTEMİZ)

Editör: TE Bilisim