Türkiye genelinde örnek olabilecek proje için Belediye’ye başvurarak Mezarlıklar Müdürlüğü’nden izin alan Yılmaz Eren şehit mezarlarına özel kabinler hazırlamak için harekete geçti. Kabinleri suya ve farklı hava koşullarına dayanıklı olacak şekilde tasarlayan Eren, içerisinde Kur’an-ı Kerim bulunması nedeniyle de yerden yarım metre yüksekliğinde bir beton kaide üzerine yerleştirdi.

Yılmaz Eren, son olarak Batman’ın Kozluk ilçesinde geçtiğimiz Haziran ayında karne dağıttıktan sonra evine giderken PKK'lı teröristlerin saldırısında şehit olan 22 yaşındaki Müzik Öğretmeni Şenay Aybüke Yalçın’ın Osmancık’taki kabri başına “Dua kitaplığı” yerleştirdi.

Şehitlerin unutulmaması için böyle bir projeye imza attığını dile getiren lise öğrencisi Eren, “Amacım şehit ailelerinin yalnız olmadığını göstermek. Bu projemizi diğer illerde ve ilçelerdeki şehit mezarlarında da gerçekleştirmek için çalışacağız. Bu konuda devlet büyüklerimizin desteğini bekliyoruz. Şehitlerimizi bir gün değil her gün hatırlamalıyız. Şehit mezarlarımıza gelen herkes buradan Kur-an-ı Kerim veya Yasin-i Şerif kitabını alarak şehitlerimizin ruhuna okuyabilecek.” diye konuştu.

“Şehitlere Dua Kitaplığı” projesinin hızla Çorum’un ilçelerine yayıldığını ifade eden Eren, ilk olarak Oğuzlar’da başlayan projenin şimdi ise Osmancık, Uğurludağ, Ortaköy ve Kargı ilçelerinde Belediye Başkanlarının desteğiyle hayat bulduğunu söyledi.

Yılmaz Eren ayrıca projeye desteklerinden ötürü ilçe belediye başkanları ile öğretmen Eyüp Biçer ve Şehit Bekir Eren Deniz’in babası Galip Deniz’e teşekkür etti.

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim