Çorum Şehit Gazi Sen İl Başkanı Arafat Yavuz ve yönetiminin hazır bulunduğu programda şehit aileleri ve gazilerin yaşadığı sorunlar da ele alınarak fikir alışverişinde bulunuldu.

Sendikacılık anlamında şehit aileleri ve gazileri daha güzel günlerin beklediğini vurgulayan Arafat Yavuz, Genel Başkanları Fatih Ocak’ın yetkili sendika olmaları halinde yapılacaklar hakkında kendilerine bilgi verdiğini söyledi.

Çorum Şehit Gazi Sen olarak yetkili konfederasyon olmaya çalışacaklarını söyleyen Yavuz, yapacakları çalışmaları ise şu şekilde anlattı.

“Engelli kardeşlerimizin; yardımcı hizmetli kadrolarının tamamının ‘memur’ kadrosuna geçirilmesini sağlayacağız. Yetiştirme yurdundan gelen kardeşlerimizin ve engelli kadrosunda göreve atandıktan sonra bitirdikleri bölüm unvanlarına göre sınavsız unvan değişikliklerinin gerçekleşmesini sağlayacağız. Gazi,Gazi Ve Şehit Yakınları , Engelli Ve Sosyal Hizmet kanunundan atan 3713 sayılı Kanun kapsamında kamu kurum ve kuruluşlarına atanan Gazi, Gazi Ve Şehit Yakınlarının kadrolarının tamamı şahsa bağlı kadro yapılmalıdır.

Gazilerimize 3600 gün ile emeklilik imkânı sağlanmalıdır. Üniversitelerde görevli; Gazi, Gazi Ve Şehit Yakınları’na üniversiteler arası naklen geçiş imkânı tanınmalıdır. Şehit yakınlarının (Çocuğu, kardeşi) süresiz tanıtım kimlik kartı verilmelidir. 2014-2016 yılları arasında atanan, Gazi Ve Gazi Ve Şehit yakınları Mezuniyetlerine bakılmaksızın, Memur(Ş), Hizmetli(Ş), Sürekli İşçi kadrolarına atanmıştır. 2016 Eylül ayından itibaren yapılan atamalar ise Mezuniyetlere göre ve Unvanlara uygun kurumlara yapılmıştır. Ara dönemde atananların bazıları Unvanlarını almasına rağmen Unvanlarına uygun işler yapamamaktadır. Bu sebeple bu ara dönemde atanan; Gazi Ve Gazi Ve Şehit yakınlarına bir defaya mahsus Unvanlarına uygun, Kamu Kurum Ve Kuruluşlarına naklen geçiş yapabilmelidir”

(Aliye ÖNCEL)

Editör: TE Bilisim