Türk Kızılayı’nın Gazi Caddesi’ndeki Hitit Kan Alma Birimi’ne gelen Dernek mensupları, kan ve kök hücre bağışında bulundular.

Etkinlikte ilk olarak Kızılay görevlileri tarafından kök hücre ve kan bağışı hakkında şehit ailelerine bilgilendirme yapıldı. Kök hücre ve kan bağışının birçok insana umut olduğu ifade edilirken, kan bağışının sağlık açısından faydalarına dikkat çekildi. Bağış formlarını dolduran şehit aileleri, sağlık kontrolünden geçirildikten kök hücre ve kan bağışı yaptılar.

“CAN OLALIM, KAN OLALIM”

Çorum Şehit Aileleri ve Vazife Malulleri Derneği Başkanı Galip Deniz, “Türkiye’de ve dünyada insanî yardım hizmetinde model hâline gelen, zor anlarımızda her zaman yanımızda olan Türk Kızılayı’na destek olmak hepimizin görevi. Kan bağışının yanı sıra bu kez kök hücre bağışı da yaparak donör bekleyen hastalara umut olmak, bu anlamda da bir farkındalık yaratmak istedik. Değerli şehit ailelerimize gösterdikleri duyarlılık için teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

“Yaşatamadığımız çocuklarımız için bir başkasına can olalım, kan olalım” sloganıyla bu etkinliği gerçekleştirdiklerini belirten Galip Deniz, 25 şehit yakını ve gazinin kan ve kök hücre bağışında bulunduğunu sözlerine ekledi.

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim