Firma sahibi Muharrem Dizman ile fidanlığı yöneten Ziraat Mühendisi Mustafa Özdemir, üreticilere verdikleri fidan, fide, tohum ve zirai ilaçlar için karşılıklı güven içerisinde garanti sağlamayı ilke edindiklerini belirtiyorlar.

PROBLEMLERİN ÇÖZÜMÜ

Dizman ve Özdemir, bu konuda şu değerlendirmeyi yapıyorlar:

“Şehirleşmenin son zamanlarda artışı ile insanlar şehir hayatının sıkıcılığından az da olsa kurtulmak amacıyla şehir yakınlarında bağ ve bahçelerinde daha fazla zaman geçirmek için meyve ağacı dikmeye ve sebze yetiştirmeye başlamışlardır.

Yöremizdeki gerek hobi bahçelerinin meyve fidanı, sebze ve tohum ihtiyaçlarının karşılanması yanında, geçimini tarla ve seralarda sebze ve meyve üretimi yaparak sağlayan üreticilerin üretim materyali (fidan, fide, tohum) ile üretim aşamasında karşılaştıkları hastalık ve zararlıları kontrol altına almalarını sağlayacak zirai mücadele ürünlerini zamanında temin etmek, tarımsal üretim açısından son derece önemlidir.”

KARŞILIKLI GÜVENE DAYALI İLİŞKİ

Dizmanlar Fidancılık’ın prensipleri de şöyle ifade ediliyor:

Öncelikle yöremiz üreticilerin kaliteli ve bol, her çeşit fidan, fide, tohum ve zirai mücadele ilaçlarına ulaşmasını sağlayarak karşılıklı güven ilişkisi içerisinde karşılaşılan sıkıntıların çözümü.

Üreticilere verilen üretim metaryellerinin teknik personel tarafından üretim alanlarında da kontrolünü sağlayarak karşılaşılan problemlere çözüm üretmek.

Üreticilerin ihtiyacı olan meyve ve süs bitkileri fidanı ihtiyaçlarını elden geldiği kadar bol çeşit yelpazesi ile karşılamak.

Sebze üreticilerinin seralarına zaman zaman ziyaretlerde bulunarak karşılaşılan problemlere çözüm aramak.

Firma olarak gelecek dönemler için aşı merkezi bünyesinde yöre çiftçileri için ihtiyaç duyulan meyve fidanları üretmek. (Hünnap, kızılcık, Trabzon hurması, dikensiz kuşburnu, alıç, eyvaz-üvez- ve üzüm çeşitleri-Tokat narinciyesi.

(Aliye ÖNCEL)

Editör: TE Bilisim