AK Parti İl Başkanlığı’nda önceki gün ailesiyle birlikte bir basın toplantısı düzenleyen Halil İbrahim Aşgın seçilmesi halinde uzun süreli projelerle Çorum’u ileriye taşıyacağına inandığını, ciddi bir ekiple uygulayacağı projeleri hazırladıklarını ve bunları yakın zamanda kamuoyu ile paylaşacaklarını dile getirdi.

“Her işin başı besmeledir. Bismillah diyoruz” diyerek sözlerine başlayan ve özgeçmişini özetleyen Aşgın, üniversitede ders olarak verdiği yerel yönetim anlayışını aday olduğu takdirde Çorum’da da hayata geçirmeyi istediğini söyledi. Aşgın, “Katılımcı belediyecilik anlamında belediyelerde sıkıntılar yaşanıyor. Katılımcılığı artırmamız lazım. Allah nasip ederde görev bize tevdi edilip seçilirsem şeffaf katılımcı ve hesap verebilir bir belediyecilik anlayışını uygulayacağım” dedi.

Çorum'un sorunlarına yönelik kısa, orta ve uzun vadeli projelerinin hazır olduğunu aktaran Aşgın, yerelde işsizlik ve ulaşım problemine ayrı parantez açtı. Konuşmasında Mehmet Akif Ersoy'un dizelerine yer veren Halil İbrahim Aşgın, sözlerini Yunus Emre'nin dizeleriyle tamamladı.

(Yusuf ÇINAR)

Editör: TE Bilisim