İl Emniyet Müdürlüğü Toplantı Salonu’nda yapılan toplantıya, Vali Yardımcısı Ayhan Özkan, Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Yabacıoğlu, İl Jandarma Komutanı J. Kıd. Albay Abdurrahman Başbuğ, İl Emniyet Müdürü Murat Kolcu, Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük, Valilik daire müdürleri, kaymakamlar ve siyasi parti temsilcileri katıldı. Toplantı Güvenlik Şube Müdürü Erol Karasu’nun seçim güvenliği sunumuyla başladı.

24 Haziran’da yapılacak seçimlere kadar siyasetçilerin güvenli ve sorunsuz bir ortamda propaganda yapabilmeleri için yapılacak çalışmalar hakkında bilgi verilirken, Çorum Valisi Necmeddin Kılıç ise burada yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Seçimlerle ilgili dünyada demokrasi tecrübesi en uzun olan sayılı ülkelerden birisi Türkiye Cumhuriyeti Devletidir. Birleşmiş Milletler’de kayıtlı devletlerin içerisinde devlet geleneği olan, demokrasi geleneği en eski olan sayılı ülkelerden birisiyiz. Yine memnuniyetle şunu ifade etmek gerekir ki, dünyanın seçimleri en adil ve tarafsız hatta şaibesiz yapan tek ülkeyiz.

Bizim ülkemizde seçim kanununun getirdiği adil sistem ve 298 Sayılı Kanunun Yüksek Seçim Kurulu ve İl İlçe Seçim Kurulları eliyle hâkimlerin nezaretine bıraktığı düzen öylesine şeffaf, öylesine adil ve öylesine fonksiyoneldir ki, şaibeye dahi izin vermez. Bu nedenle seçimlerin ülkemize şimdiden hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum.”

(Yusuf ÇINAR)

Editör: TE Bilisim