Hiçbir kurumda hiçbir görevli memura duyurusu yapılmayan kursların el altından belli kesimlere bildirilerek başvuruların alındığını ifade eden Öztürk, “Halk Eğitim Müdürlüklerinin bu şekilde bir uygulamaya kalkışmış olması kabul edilebilir bir durum değildir.
Son olarak yerel seçimlerde oyların sayılması ve tutanaklara geçirilmesi sürecinde iktidara yakın görevlilerin yaptığı usulsüzlükler tespit edildiği dikkate alındığında seçimlere yönelik yeni şaibelerin gündeme gelmesi, her açıdan eşit ve adil bir ortamda gerçekleşmesi gereken seçim sürecinin güvenliğini tartışmalı hale getirecektir.
Eğitim Sen olarak Yüksek Seçim Kurulu ve MEB Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü`nü "Sandık Kurulu Görevlilerinin Eğitimi" kurslarına katılım konusunda ayrımcı bir uygulamaya girmemeleri ve seçim sonuçlarını etkileyecek herhangi bir organizasyonun parçası olmamaları konusunda uyarıyoruz. Bu konuda herhangi bir şaibenin ortaya çıkmaması için Halk Eğitim Müdürlüğü "Sandık Kurulu Görevlilerinin Eğitimi" kursuna yönelik başvuruları geri çevrilmemeli, seçim güvenliğine asla gölge düşürülmemelidir. Bu anlamda elektronik ortamda başvuru yapamayanların Halk Eğitim Müdürlüklerine yazılı dilekçe yoluyla başvuru yapmalarını ve Halk Eğitim Müdürlüklerinin de bu taleplere yönelik olarak gerekli tedbirleri almasını bekliyoruz. Çorum Eğitimsen Şubesi olarak konuya ilişkin olarak mağduriyet yaşayanların yanında olacağımızın bilinmesini istiyoruz” dedi.
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim