Sarıkamış Harekâtı’nın 100. Yıldönümü etkinlikleri kapsamında Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın koordinatörlüğünde dün 81 ilde eş zamanlı olarak “Sarıkamış Şehitleri’ni Anma Yürüyüşü” gerçekleştirildi.
Çorum’da da “Asım’ın Nesli Asrın Yürüyüşünde” sloganıyla gerçekleştirilen etkinlik kapsamında protokol üyeleri ve yüzlerce genç Pir Baba Parkı önünden Şehitlik’e kadar yürüdü.
Yürüyüşe Vali Yardımcıları Fikret Zaman ve Adem Saçan, Garnizon ve İl Jandarma Komutanı J. Kd. Albay Ahmet Çelik, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, İl Emniyet Müdürü Salih Erkan Tarancı, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Haşim Eğer, İl Sağlık Müdürü İsmail Yücel, İl Müftüsü Mehmet Âşık ile çok sayıda öğrenci ve yurttaş katıldı.
Şehitlik Anıtı’nda saygı duruşunda bulunulması ve İstiklâl Marşı’nın okunmasının ardından Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Haşim Eğer, günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma yaptı.
Haşim Eğer, Sarıkamış Harekâtı’nın Türk tarihinde çok önemli bir yere sahip olduğunu belirterek, “Beyaz hüzün olarak tarihe geçen Sarıkamış Harekâtı insanlar üzerinde derin izler bırakmıştır. Sarıkamış aslında bir yenilgi değil, vatana kendini kurban etmenin destanıdır.” dedi.
Sarıkamış’ta yaşananların özellikle genç kuşaklar tarafından ibret alınması gerektiğini vurgulayan Eğer, “Sarıkamış’ta kar, şehitlerimizin üstünü örtmüştür. Ancak yüreklerde taşınan vatan, millet ve bayrak sevgisi, eşsiz bir sağduyu ve yüksek disiplin anlayışıyla birleşerek kahraman Mehmetçiğin en zor şartlara bile göğüs germesini sağladığı gerçeğini asla örtememiştir. Bizlere düşen görev, bu vatan için Sarıkamış’ta canlarını veren atalarımızın emanetine sahip çıkmaktır.” diye konuştu.
Anma etkinliğinde daha sonra protokol üyeleri ve vatandaşlar tarafından Şehitlik ziyareti yapıldı. İl Müftüsü Mehmet Âşık’ın yaptığı duanın ardından tören, katılımcıların toplu fotoğraf çekinmesiyle sona erdi.






(Recep SERBES)
Editör: TE Bilisim