Çorum Özel Kaleli Yükseköğrenim Kız Öğrenci Yurdu'nda belirli aralıklarla düzenlenen etkinlikler değişik konu ve konuklarla devam ediyor.
Kaleli Kız Öğrenci Yurdu konferans salonunda Hayat Kâğıt Fabrikası Genel Müdürü Aydın Armağan tarafından “Sanayici Gözüyle Başarının Yol ve Yöntemleri” konulu konferans verildi.
İstiklal Marşı’nın okunması ile birlikte programın açış konuşmasını yapmak üzere Yurt Müdürü İsmail Tuncel kürsüye geldi.
Tuncel, “Cevizin kabuğunu kıramayan insan, cevizin tamamını kabuk sanırmış. Sizler hayatı, üniversite yaşamınız gibi algılarsınız, o zaman sizleri büyük hayal kırıklıkları ve bunalımlar bekliyor demektir. Unutmayınız ki alacağınız diploma hayatınızı asla şekillendirmeyecektir. Asıl iş okulda değil, hayatta ve sosyal ilişkilerinizde göstereceğiniz başarıdadır" dedi.
İsmail Tuncel, açıklamasını şöyle sürdürdü:
“Gerek kamu, gerekse özel sektörde bir işe girerken diplomanıza bakacaklar ancak işe girdikten sonra, ne kadar verimli olacağınıza performansınıza bakacaklardır. Şirkete neler kazandıracağınıza bakacaklardır. Hayat gerçekten zordur. Problemler, acılar her zaman olacaktır. Ama onların bizleri yıldırmasına asla izin vermemiz lazımdır. Bizler yurt müdürlüğü olarak sizlerin okul sonrası hayatta başarılı olabilmeniz adına, konferanslarımız, çeşitli sosyal kültürel etkinliklerimizle, sizleri hayata hazırlamanın çabası ve gayreti içerisinde olacağız.”
Konuşmalarını yapmak üzere kürsüye gelen Hayat Kâğıt Fabrikası Genel Müdürü Aydın Armağan ise özetle şu konulara değindi:
“Ankara Fen Fakültesi Matematik-Fizik Bölümüne kayıt yaptırıp Milli Eğitim Bakanlığı’ndan burs olarak zor şartlar altında eğitim-öğretimimi tamamladım. 1968 yılında fakülteden mezun olarak Çorum Lisesi’ne atamam yapıldı. Kısa süreli bir öğretmenlik görevimin akabinde aynı okula müdür olarak atandım. 1979 yılında mecburi hizmetimi tamamladım. O günkü şartlarda Türkiye’nin durumu terör konusunda zirve yapmıştı ve ülke zor günlerden geçiyordu. Bu şartlar altında eğitim hayatına faydalı olamayacağımı düşünerek, özel sektöre geçme kararı aldım ve istifaen görevimden ayrıldım.
Eğitim kurumlarındaki başarılarım ve tecrübelerim nedeniyle bugün burun çiftlik mevkiinde bulunan ÇOPİKAS kâğıt fabrikası için şahsıma teklifte bulunuldu. Ancak Türkiye’nin teknik ve teknolojik yönden altyapı eksikleri nedeniyle yurt dışından ithal ettiğimiz makinalar ve İtalyan ekipman desteği almak suretiyle mesai kavramı gözetmeden kısa bir sürede 1971 yılında fabrikamızı kurduk. Eğer bir başarı ve kazanç düşünülüyorsa bunların yapılması gerekiyordu. Bir İngiliz firmasının, fabrikamıza talip olması sonucunda ekonomik amaçlarımız doğrultusunda bu fabrikamızı onlara sattık. Daha sonra 1986 yılında, satılan fabrikadaki ayrılan ortaklarımızın birleşmesi sonucunda Hayat Kağıt adı altında kutu ve ambalaj fabrikasını italyan teknolojisini kullanarak memleketimize kazandırdık ve 2004 yılında üretime başladık.
Sevgili öğrenciler, sanayi demek üretmek demek, kazanç demek, ekonomiye katkı demek, istihdam demek ve insanlarımıza iş ve aş demektir. Elbette ki Türkiye’nin o günkü içinde bulunduğu ekonomik darboğazlar sürecinde bu iki fabrikayı Çorum’a getirmek takdir edersiniz ki bir özveri işidir. Altyapı çok önemlidir. Altyapı olmadan bir işe kalkışmak o işin zorluklarına katlanmak anlamına gelir. Diploma çerçevedir ve içinin süslenmesi sizler tarafından sağlanacaktır. Onun için dimağlar gençken, çalışma azminiz varken bu yılları iyi değerlendirin. En az iki yabancı dil bilin, mesai kavramı gözetmeyin. Maddi beklenti içerisinde olmayın. Zaman içerisinde kendinizi kanıtladığınızda kendiliğinden gelecektir. Sanayicilik fedakârlık isteyen bir iştir. Sanayici yaptığı yatırımdan kâr elde edeceği gibi birçok personele de istihdam alanı açmaktadır.”



(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim