OSBİK Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Yağlı, yakın zamanda torba yasa halinde yürürlüğe girmesi beklenen Üretim, reform paketinin sanayiciye fayda sağlayacağını belirterek, yetkililere teşekkür etti.
Dalyan Makine Yönetim Kurulu Üyesi Erkan Dalyan, KOSGEB’in şehir içerisine taşınmasını ayrıca personel sayısının da artırılması yönünde talepte bulunurken, Bakan Faruk Özlü de, KOSGEB’in sanayicinin isteği doğrultusunda istenilen yere taşınabileceğini dile getirdi. Özlü, personel sayısının az olduğunu öğrendiği KOSGEB’e de personel takviyesi sözü verdi.
Toplantıda konuşan Aksu Makine Sanayi Ticaret A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Tevfik Akpınar da Çorumluların fazla konuşmadığını ve iş yaptığını kaydederek, “Çorum’da bilmediğiniz potansiyeller gizli yeter ki destek görelim bunlar teker teker ortaya çıkacaktır” dedi.
Orkinsan Mermer yetkilisi Kenan Orhon da kendisinin İstanbul’da ikamet ettiğini belirterek Çorum’a gidiş gelişlerde insanların sıkıntı yaşadığını bu konuda Çorum’a Havaalanı yapılması için destek olunmasını istedi.
Akça Palet Orman Ürünleri yetkilisi Remzi Akça da konuşmasında firmalara zor zamanlarında can suyu kredisi verilmesi konusunda destek istedi.
Bakan Özlü, havaalanı konusunda konuşmazken, sanayicilerin sorunlarının çözümü konusunda gereken çalışmaların yapılacağını dile getirdi.

(Erkan BAYATLI)
 
Editör: TE Bilisim